Publicat el 13/05/2021

El Servei de Salut, amb l’arribada de la calor, reforça les actuacions de vigilància i control dels punts de risc de cria i proliferació per tal de prevenir i controlar el risc de transmissió de casos d’infecció per virus de Zika, Chikungunya o Dengue

Tècnics del programa de control del mosquit tigre de l’Ajuntament inspeccionen periòdicament, des de principis del mes de maig, les zones considerades de risc amb l’objectiu de detectar la presència d’ous o larves de mosquit, posant trampes per a la seva captura i realitzant tractaments preventius amb larvicides per evitar-ne la proliferació.
Atès que la majoria de punts de creixement es troben en domicilis i espais privats, la campanya també vol fer una crida a la col·laboració de la ciutadania amb la realització de petites actuacions com són:

·   Buidar dos cops per setmana o posant cap per avall els recipients d’exterior que puguin acumular aigua (com joguines, testos, piscines de plàstic, galledes, etc.).

·   Buidar dos cops per setmana o tapar amb tela mosquitera espessa els safareigs, les basses i els dipòsits d’aigua.

·   Evitar acumulacions d’aigua en zones de drenatge o canals de desguassos.

·   Evitar els forats i les depressions del terra on es pugui acumular aigua i tapar els forats dels troncs dels arbres omplint-los amb sorra.

Per fer arribar aquest missatge la campanya de prevenció es difondrà mitjançant les xarxes socials, a través del web corporatiu municipal i també de forma convencional, mitjançant la distribució de pòsters i fulls informatius a equipaments municipals, centres d’atenció primària i espais exteriors com ara marquesines.

D’altra banda, tothom que ho desitgi pot descarregar-se l’aplicació (App) gratuïta “Mosquit Alert” (http://www.mosquitoalert.com/ca/) mitjançant la qual es poden enviar alertes sobre punts on es detecti l’existència del mosquit o de llocs de cria.

Aquesta campanya forma part de les actuacions previstes als Pla Integrals de vigilància i control del mosquit Tigre que l’Ajuntament de Badalona porta a terme en col·laboració amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya, el Servei del Mosquit del Baix Llobregat i la Diputació de Barcelona.
Per a qualsevol dubte o consulta sobre aquest tema el Servei de Salut posa a disposició les següents línies de contacte:
Servei de Protecció de la Salut: plaça de l’Assemblea de Catalunya, 9-12, 1r pis.
Telèfons: 93.483.27.77 // 93 483 27 78.
Correu electrònic: protecciosalut@badalona.cat

Més informació: https://bit.ly/33DezAG

 

Deixa un comentari