L’Ajuntament de Badalona portarà a l’Oficina Antifrau els esbrinaments que ha fet en relació a presumptes irregularitats comeses pel regidor trànsfuga | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 31/10/2012

L’Ajuntament de Badalona portarà a l’Oficina Antifrau els esbrinaments que ha fet en relació a presumptes irregularitats comeses pel regidor trànsfuga David Gómez, que actualment no està adscrit a cap grup municipal.
L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha explicat en roda de premsa que l’Ajuntament aportarà a l’Oficina Antifrau proves documentals que presumptament relacionarien a Gómez amb l’encàrrec a dues empreses de diverses obres en nom de l’Ajuntament, sense que s’hagués iniciat el procediment administratiu corresponent i sense que l’Ajuntament les hagués encarregat ni tingués constància d’elles.
Garcia Albiol ha destacat que els mecanismes de fiscalització i control de l’Ajuntament han funcionat perfectament i que, per tant, l’Ajuntament no ha pagat un sol euro per aquestes obres. A més, l’Ajuntament va aturar 3 d’aquestes obres, en dependències municipals (uns baixos en desús, una petanca i un local) entre el 17 de setembre i el 15 d’octubre passat, de 2012.
Segons els responsables d’aquestes dues empreses, Gómez els hauria encarregat un total de 17 obres, principalment en locals municipals, que sumarien un import de prop de 700.000 euros. Aquestes obres, però, no han seguit el procediment administratiu corresponent, ni disposen de consignació pressupostària, de manera que haurien estat encarregades de manera completament irregular. A més, tres d’aquestes obres s’haurien realitzat en domicilis particulars.


Es dóna la circumstància que una de les obres que les empreses afirmen que Gómez els va encarregar correspon a la neteja d’estris de tres habitatges i un local situats a la carretera de Santa Coloma número 64. Segons informacions periodístiques, precisament és en aquesta mateixa adreça a on l’ex-coordinador del barri de Sant Roc Antonio Cortés, hauria ofert un suposat pis de renda baixa a un comerciant a canvi d’un pagament de 3.000 euros. Cortés va ser cessat per l’alcalde de Badalona després que aquest comerciant el denunciés  per extorsió.


L’alcalde de Badalona ha destacat aquesta coincidència, ja que “posa de manifest la connexió entre el pis que el coordinador ofereix, i que és un pis particular, i les obres que -segons els constructors- el regidor David Gómez encarrega just en la mateixa adreça”. D’altra banda, Garcia Albiol s’ha referit també a 7 factures que una tercera empresa va presentar a l’Ajuntament fa mesos, per un import aproximat de 90.000 euros, i que l’alcalde va ordenar que es retornessin i no es paguessin, donat que no corresponien tampoc amb cap obra encarregada o tramitada per l’Ajuntament. En aquell cas, l’empresa no va reclamar mai el pagament.

Deixa un comentari