Publicat el 08/11/2021

Es tracta d’una prova pilot que neix amb la capacitat d’atendre un total de trenta persones durant un període de tres anys

Badalona és un dels municipis que participa en el projecte VESTA, una iniciativa per acompanyar a dones amb fills a càrrec i sense llar al territori del Besòs. Es tracta d’una prova pilot, que en el cas de Badalona es dona atenció a 12 persones que formen part de quatre famílies diferents. D’aquestes, 3 accediran a un pis aquest mes de novembres, i 1 al mes de desembre.
El projecte VESTA, reposa en dos pilars: D’una banda el tractament de l’habitatge com un dret oferint solució residencial a les persones participants, i de l’altra l’acompanyament integral, incloent-hi l’àmbit laboral amb disseny i desenvolupament d’itineraris laborals molt personalitzats, posant en el centre les necessitats i els moments de les persones ateses, acompanyant-les vers la recuperació del seu projecte vital.
El sensellarisme femení es caracteritza per desenvolupar una estratègia residencial que porta les dones a molts llocs diferents abans del carrer: acolliment amb familiars i amics, allotjaments temporals (pensions, cases d’acollida, dispositius d’emergència), ocupacions d’habitatges buits, habitacions subarrendades, etc.
Totes aquestes formes d’habitatge són insegures tant des d’una perspectiva temporal, com jurídica i emocional, fet que fa inviable el dibuix d’un projecte vital per les persones que la pateixen. Són dones que, si tenen fills i filles menors, solen moure’s amb ells a càrrec, transferint-los totes les dificultats del dia a dia.

Aquesta iniciativa està impulsada conjuntament pels Ajuntaments de Badalona, Montcada i Reixac, Sant Adrià del Besòs i Santa Coloma de Gramenet; les entitats del Tercer Sector Càritas Diocesana de Barcelona, Fundació Formació i Treball, Fundació Mambré, Sant Joan de Déu-Serveis Socials, i el Consorci del Besòs; i compta amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

Redació
Imatge i Font: Ajuntament de Badalona

Deixa un comentari