L’Ajuntament de Badalona instal·la a la ciutat un nou model de font que evita els actes d’incivisme | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 30/01/2013

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, el regidor de Via Pública i Mobilitat, Daniel Gracia, i la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea, han presentat avui un nou model de font pública pensat per evitar l’incivisme. De moment, aquest model està instal·lat al carrer Manila, cantonada amb Ramon Llull al barri de la Salut, i a les places de l’Amistat i del Quinze de Juny dels barris de Sant Antoni de Llefià i Sant Crist de Can Cabanyes respectivament.


La font pertany al model Eau d’Ado, i està formada per un peu de ferro plastificat o pintat, una safata d’acer inoxidable i una aixeta cromada. Les diferències respecte al model anterior són que l’aixeta es troba sobre una safata on l’aigua surt cap amunt, a una alçada de 0,95 centímetres del terra. D’aquesta manera s’aconsegueix que només s’utilitzi perquè hi beguin les persones. A més, en no haver-hi aixetes de llautó, com en el model anterior, s’eviten els robatoris.


Per altra banda, el cost del nou model de font és molt més econòmic que l’anterior. El nou model costa 545 euros, mentre que l’anterior, amb una sola aixeta, superava els 2.300 euros.


L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha explicat que el nou model substituirà l’anterior en aquells espais on s’hagin donat problemes de mal ús o incivisme. L’alcalde ha explicat que la decisió de canviar el model de font ha arribat “després de la constatació que en determinats indrets hi ha gent que utilitza les fonts per rentar-se els peus, rentar gossos, emplenar garrafes d’aigua o bé, simplement, bloquegen l’aixeta perquè l’aigua surti contínuament, provocant una situació de malbaratament d’aquest recurs”. “Creiem que la substitució de les antigues fonts per aquestes noves en indrets on sabem que hi ha hagut conflictes és una bona inversió, perquè evitarà problemes posteriors” ha afegit l’alcalde. Albiol ha manifestat també que amb aquest nou model a més d’evitar els problemes d’incivisme que es donen a les fonts de la ciutat “es produirà un estalvi, ja que el model és més econòmic que l’anterior i a més  s’estalviarà aigua”.

Deixa un comentari