Publicat el 04/07/2021

L’objectiu és aconseguir pisos de lloguer a la ciutat amb una quota màxima mensual de 700 euros que es posaran a disposició de la mesa d’emergència habitacional

 L’alcalde Garcia Albiol ha explicat que “per primera vegada l’Ajuntament de Badalona s’adhereix a un programa d’aquestes característiques, que suposa una inversió conjunta amb la Generalitat de 800.000 euros”
L’Ajuntament de Badalona impulsa una campanya per incrementar la dotació d’habitatges social i posar-lo a disposició de la mesa d’emergència en matèria d’habitatge de la ciutat on actualment hi ha unes 160 famílies esperant. L’objectiu és captar pisos del parc d’habitatge privat amb una quota màxima mensual de 700 euros i que compleixin tots els criteris necessaris per viure per destinar-los a programes de lloguer assequible.
Aquesta campanya es fa a través de dos programes impulsats per la Generalitat de Catalunya a través de l’Agència de l’Habitatge: Reallotgem i 60/40.
En el primer, l’Ajuntament s’encarrega de fer la cerca dels habitatges disponibles a la ciutat per posar-los a disposició de la Generalitat, qui s’encarrega d’assignar-los a les famílies que ho necessiten seguint l’ordre de la mesa d’emergència habitacional de Badalona.
En el segon programa, la Generalitat assumeix com a màxim el 60% del preu del lloguer i la part restant la cobreix l’Ajuntament i la família a qui se li assigna l’habitatge.
Per aquests programes l’Ajuntament de Badalona i la Generalitat de Catalunya han destinat conjuntament 800.000 euros.

Per tal de captar el màxim nombre d’habitatges privats i destinar-los a lloguer assequible, l’Ajuntament difondrà aquesta campanya a través de totes les Oficines Municipals de Districte, l’Oficina Local d’Habitatge, i publicitat impresa i digital.

La campanya de captació ha estat presentada aquest divendres al matí per part de l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, el tercer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gràcia, i el regidor de l’Àrea de Serveis Socials i Participació, Miguel Jurado.
Durant l’acte, l’alcalde Garcia Albiol ha explicat que amb aquesta mesura “volem donar resposta a la situació de la mesa d’emergència habitacional de la ciutat i fer els passos necessaris per complir un dels nostres objectius, que és reduir al mínim al final d’aquest mandat la llista d’espera que hi ha actualment”. L’alcalde ha destacat que “aquesta iniciativa és el primer cop que es porta a terme des de l’Ajuntament, tot i que el programa 60/40 existeix des de l’any 2015” i ha recordat que “aquests programes són compatibles amb altres línies d’actuació en les que estem treballant per millorar la situació en relació a l’habitatge de moltes famílies de la ciutat que ho necessiten”.

Deixa un comentari

Banner 25N Diputació