Publicat el 12/11/2021

La Generalitat de Catalunya ha notificat aquesta setmana, en aplicació de la Ley de Costas, una resolució comminant al Club a enderrocar les seves instal·lacions a la platja dels Pescadors

L’Ajuntament de Badalona treballa al costat del Club Nàutic Bétulo en l’establiment d’una estratègia jurídica conjunta davant la resolució de la Generalitat de Catalunya, notificada aquesta mateixa setmana, en la qual es commina al Club a enderrocar les seves instal·lacions a la platja dels Pescadors. La resolució assenyala que el Club ha de “presentar un projecte tècnic d’obres d’enderroc i un programa de restauració i reposició del terreny al seu estat anterior”.

En el mateix escrit, la Direcció General de Polítiques de Muntanya i Litoral de la Generalitat, en aplicació de la Ley 22/1988, de 28 de julio, de Costas, denega al Club la sol·licitud de pròrroga de la concessió d’ocupació del domini públic marítimoterrestre a la platja dels Pescadors i declara l’extinció de venciment de la concessió atorgada des de l’any 1942.

Ahir l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, la regidora de l’Àmbit de Territori, Habitatge, Esports i Salut, Teresa González, i la regidora de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat, Rosa Trenado, es van reunir amb el president del Club Nàutic Bétulo, Josep Anton Violán, i el gerent de la Federació Catalana de Vela, Josep Seguer, per sol·licitar mesures cautelars, permetre les activitats esportives i establir una estratègia jurídica conjunta per evitar la desaparició del Club.
Per la seva banda, el Club ha anunciat que presentarà un recurs d’alçada per esgotar la via administrativa i, conjuntament amb l’Ajuntament, aconseguir mesures cautelars que paralitzin l’execució de l’enderrocament.

Declaració Institucional i Declaració de Bé Cultural d’Interès Local
L’Ajuntament de Badalona ja va expressar el seu suport al Club Nàutic Bétulo davant la interpretació de l’actual normativa costera de no renovacions de les concessions d’ocupació del domini públic marítimoterrestre.
Així, el Ple de l’Ajuntament de Badalona del passat 27 de juliol de 2021 va aprovar una Declaració institucional de suport i, anteriorment, el 30 d’abril de 2019 es va aprovar la declaració de Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) per l’interès municipal en les activitats de promoció i pràctica de l’esport nàutic.

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament de Badalona

 

 

Deixa un comentari