L’Ajuntament de Badalona i Catalunya Caixa Immobiliària signen un acord per al lloguer social d’habitatges procedents d’embargaments | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 29/02/2012


L’alcalde, Xavier Garcia Albiol, qualifica l’acord d’històric, ja que donarà resposta a la necessitat d’habitatge social i evitarà l’ocupació il·legal d’aquests habitatges


 


L’Ajuntament de Badalona i Catalunya Caixa Immobiliària (CXI) han arribat a un acord pioner per al lloguer social d’habitatges propietat de l’entitat bancària procedents d’embargaments. Els pisos es llogaran a un preu màxim de 220 euros mensuals i per un termini de fins a 5 anys.


 


L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat la importància d’aquest acord, ja que permetrà donar resposta, d’una banda, a la necessitat d’habitatge assequible per a les famílies de la ciutat amb rendes més baixes i, d’altra banda, evitarà els problemes de l’ocupació il·legal d’aquests habitatges buits, un fet freqüent a determinats barris de la ciutat.


 


Cal recordar que l’ocupació de pisos buits propietat dels bancs és un fet freqüent a Badalona, i un problema important per a moltes comunitats de veïns, ja que els ocupes no participen de les despeses comunitàries, solen robar el llum de l’escala, molt sovint sobreocupen el pis i generen tota mena de problemes a la resta de la comunitat”, ha explicat l’alcalde. “Aquests fets, a més, solen generar greus problemes de convivència i d’inseguretat”, ha afegit.


Garcia Albiol ha assegurat que de totes les mesures que ha pres des que és alcalde, aquesta és de la que se sent més orgullós “pel que representa socialment ajudar a les persones més desfavorides, i pels beneficis que suposarà per millorar la convivència a determinats barris”.


 


L’alcalde ha agraït a Catalunya Caixa la sensibilitat demostrada des del moment que l’Ajuntament li va proposar aquest acord. “Estem davant d’un acord que dóna solucions noves a diferents problemes, i Catalunya Caixa ha estat la primera entitat financera que ha fet el pas necessari per participar en aquesta solució”, ha reconegut Garcia Albiol. “Ara el que farem des del Govern de Badalona és continuar treballant perquè hi pugui haver acords similars amb la resta d’entitats financeres que disposen d’habitatges buits en aquestes mateixes condicions a la ciutat”, ha afegit l’alcalde.


 


El conveni estableix que Catalunya Caixa Immobiliària posa inicialment a disposició de l’Ajuntament per a ser llogats un total 43 habitatges situats als barris de Sant Roc i La Salut, dels quals la meitat estan disponibles en aquests moments i l’altra meitat es troben ocupats il·legalment, però s’espera que puguin quedar lliures en pocs mesos perquè ja ha estat denunciada la seva ocupació. Els preus del lloguer oscil·larien entre els 140 i els 220 euros mensuals.


 


Les condicions per poder accedir a un d’aquests habitatges són les següents:


 


·        S’haurà de ser resident a Badalona


·        Que cap de les persones que hi vagin a viure tinguin un altre pis a la ciutat


·        Disposar d’una renda mínima de 426 euros


·        Que entre l’arrendatari i els familiars que hi vagin a viure tinguin una disponibilitat financera tal que la renda de lloguer no suposi més del 30% dels seus recursos mensuals lliures


·        Capacitat de lliurar l’import de la fiança de l’arrendament (1 mes de renda)


 


Per a la concessió dels lloguers tindran prioritat les famílies amb fills menors, els pensionistes i els joves que es vulguin independitzar.


 


L’Ajuntament promocionarà els pisos disponibles mitjançant la seva plana web, i els ciutadans podran sol·licitar informació per telèfon; e-mail a l’adreça lloguersocial@badalona.cat; a l’Oficina Local d’Habitatge i al Servei d’Atenció al Ciutadà. Els Serveis Socials de l’Ajuntament s’ocuparan de l’avaluació de les sol·licituds i el contracte d’arrendament serà entre la propietat i l’arrendatari.


 

Deixa un comentari