L’Ajuntament de Badalona desenvolupa una nova aplicació per a dispositius mòbils que permet als ciutadans comunicar les incidències detectades a la via pública | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 07/06/2012

El passat dimecres es va presentar la nova aplicació BDN Bústia per a dispositius mòbils que permetrà als ciutadans comunicar directament a l´Ajuntament de Badalona diversos tipus d´incidència detectades a la via publica. Es tracta d’una aplicació gratuïta i disponible per a smartphones tipus Iphone, Android i tablets com ara Ipad.


La presentació d’aquesta nova aplicació va anar a càrrec de la regidora de Govern, Maritxu Hervás; i del regidor de Via Pública i Mobilitat, Daniel Gracia. L’acte també va comptar amb la presència del coordinador de Tecnologies de la Informació, José Rodríguez.


Els ciutadans podran comunicar a l’Ajuntament de Badalona 5 tipus diferents d’incidències relacionades amb la neteja, el paviment i les voreres, els grafits, el mobiliari urbà i els vehicles abandonats.


Cal destacar que el ciutadà sabrà en tot moment en quin estat es troba la seva incidència i rebrà una resposta directa de l´Ajuntament al seu dispositiu mòbil.


Una vegada la incidència hagi estat resolta o tramitada s’informarà amb un dels 5 textos següents:


1. Incidència solucionada
2. Incidència ja registrada al sistema per altre ciutadà
3. La incidència es contemplarà dins del pressupost d’inversions
4. Incidència inclosa en la planificació de treballs a realitzar
5. Incidència inclosa en la planificació de la neteja diària


Amb l’objectiu d’oferir la màxima transparència, l’Ajuntament de Badalona permetrà que els ciutadans puguin consultar totes les actuacions que es van resolent a la ciutat durant els últims 3 mesos.


La regidora de Govern, Maritxu Hervás, va destacar que “la nova aplicació ha estat creada amb l’objectiu de proporcionar al ciutadà un nou canal per comunicar-se amb l’Ajuntament”. Hervás va afegir que “l’Ajuntament pretén fer un ús intensiu de les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) per tal d’establir una relació més propera amb el ciutadà”. Aquesta nova aplicació se suma a altres eines ja en servei impulsades per aquest Govern com la Ruta turística pel centre històric de Badalona amb codis QR o la possibilitat de seguir en directe els plens a través del web municipal.


Per la seva banda, el regidor de Via Pública i Mobilitat, Daniel Gracia, ha afirmat que “la posada en servei d’aquest aplicatiu ha estat possible gràcies al treball conjunt portat a terme pel Servei d’Informàtica i l’Àrea de Via Pública i Mobilitat”. Gracia ha indicat que “es tracta d’un nou exemple del tipus de projecte que l’Ajuntament de Badalona està impulsant per millorar les relacions amb els ciutadans i l’eficiència de l’administració local”.


Els ciutadans han de seguir els següents passos per descarregar l’aplicació:


1. Accedir a Apple Store (si es fa des d’un Iphone) o a Google Play (si es fa des d’Android).
2. Cercar la paraula “Badalona”
3. De les aplicacions que pugin aparèixer seleccionar BDN Bústia.
4. Instal·lar-la al dispositiu mòbil


L’aplicació App BDN Bústia ha estat desenvolupada amb recursos propis i el disseny de la mateixa ha estat cedit gratuïtament per l’empresa de disseny gràfic Hodiern.

Deixa un comentari