Publicat el 05/11/2021

Es reconeix l’èxit del model porta a porta que ha situat el municipi com a referent en la recollida selectiva a Catalunya

L’Ajuntament d’Argentona i el seu model de gestió de residus ha estat escollit com una de les propostes finalistes en la 3a edició dels Premis Rezero.
Des de la implantació del sistema porta a porta, l’any 2004, i la incorporació d’elements i mesura de millora en la línia del pagament per generació – com ha estat la bossa taxada per a la fracció de rebuig, o per als comerços una bossa taxada per als envasos i la distinció segons el volum del bujol de la fracció FORM (orgànica), entre d’altres – han permès Argentona mantenir-se com un dels municipis referents a Catalunya en aquest àmbit.
Ens els darrers anys, és el municipi de Catalunya de més de 10.000 habitants amb l’índex més alt de recollida selectiva.

El model de recollida porta a porta s’ha demostrat fins ara com el més eficient i eficaç en la recollida selectiva, que permet introduir una gestió ambiental i econòmica més sostenible, més justa i equitativa, i sota el principi de qui contamina més pagui més.

Els Premis Rezero compten amb quatre categories de reconeixements, dirigides a empreses, entitats, administració pública i comerços.
Amb aquests guardons, Rezero vol reconèixer idees sobre models de producció i de consum encarats cap al residu zero, sense matèries tòxiques, ni productes que quedin sense ús.

Els premis es lliuraran el dia 11 de novembre a les 18:00 h a la Sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona, en el context de l’acte anual de Rezero. Tota la informació sobre els finalistes es recull a https://rezero.cat/premis-rezero-3a-edicio-catalunya/

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament d’Argentona

Deixa un comentari