Publicat el 20/03/2016

El govern de l’Ajuntament d’Argentona ha acordat impulsar la construcció de la nova biblioteca municipal a Can Doro, zona emblemàtica i estratègica  del centre urbà del municipi. El projecte es completaria amb uns nous estudis de Ràdio Argentona, l’arxiu municipal, una plaça i un aparcament soterrani.

Segons informa el consistori argentoní en el seu web municipal, la iniciativa compta també amb el vist-i-plau dels grups de l’oposició. La previsió és que les obres d’aquest nou equipament municipal s’enllesteixin al llarg del 2018. El cost total d’aquest projecte es situa al voltant dels tres milions d’euros i tindrà el suport de la Diputació de Barcelona tant en la redacció del projecte com en el finançament de l’actuació.

La idea inicial amb la qual es treballa és la d’una biblioteca que comptaria amb un 1.650 metres quadrats distribuïts en dues plantes, a més dels estudis de la ràdio municipal, d’uns 170 metres quadrats, l’arxiu i un parell de sales polivalents. L’espai anterior a l’edifici, que dóna al carrer Gran, es destinaria a una plaça d’ús exclusiu per a vianants. També s’hi faria un aparcament soterrat, amb una previsió inicial d’una planta amb capacitat per a una quarantena de vehicles. La construcció haurà de vetllar pel manteniment i la conservació de la mina de la font de Sant Domingo, i també es pretén recuperar d’altres elements arquitectònics que identificaven en el passat aquest espai. 

Deixa un comentari