L’Ajuntament d´Argentona envia un missatge de tranquil.litat a la població pel cas de la Font Picant | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 17/07/2012

L’Ajuntament d’Argentona vol traslladar un missatge de tranquil·litat en relació a les informacions que en els darrers dies ha generat el tancament del brollador d’aigua picant de la Font Picant.
Ferran Armengol, alcalde d’Argentona, diu que “les analítiques realitzades indiquen que els nivells de manganès, un metall essencial per l’ésser humà, superen el màxim permès. Per aquest motiu es va decidir tancar el subministrament d’aigua picant, tot i que es manté oberta l’aixeta amb aigua provinent de la xarxa corrent”.
El fet que el cos humà elimini l’excés de manganès adquirit per ingesta en poc temps fa suposar que no ha tingut cap efecte nociu per les persones que n’hagin consumit en quantitats moderades” ha afegit Armengol.
Ara s’han començat a estudiar sistemes per depurar l’aigua i reduir els nivells de manganès, sense que aquest procés afecti a les propietats de l’aigua Picant”.  El batlle argentoní també informa de que l’Ajuntament ja disposa d’un estudi de viabilitat per a la restauració del cabdal de la font, un dels problemes que s’ha anat arrossegant des de la seva reobertura.

Deixa un comentari