Publicat el 16/01/2017

 L´Ajuntament d´Arenys de Mar ha posat en marxa totes les mesures de prevenció que té al seu abast per afrontar les situacions que puguin esdevenir-se de l´onada de fred siberià i vent intens que previsiblement ha d´afectar el territori . 

Així, els Serveis Socials han contactat amb la gent gran que viu sola i amb la resta de persones de molta vulnerabilitat de la vila per assegurar-se que disposen de reserves suficients de menjar i recursos per escalfar-se i estar informats de la situació, alhora que s´han coordinat amb la Creu Roja per proveir de mantes i caldo a tothom que ho necessiti. Addicionalment, s´ha previst destinar un habitatge municipal com per poder acollir persones que dormen al ras en cas de situacions extremes.

Pel que fa a la mobilitat, des de la Brigada Municipal tenen sal emmagatzemada a punt per llançar a les plaques de gel que es puguin detectar a la via pública.

També la Policia Local treballa coordinadament amb la resta dels serveis municipals i dels cossos
d´emergències per detectar i resoldre qualsevol incidència que pugui produir-se derivada d´aquesta onada de fred i vent.

Recomanacions generals en episodis de fred intens:
. Tingueu previstos llocs o sales amb calefacció en cas que sigui necessari el seu ús.
. Identifiqueu les persones més vulnerables i els grups de risc:
– Nadons, gent gran i persones amb malalties cardiorespiratòries.
– Persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat.
– Persones sense llar.
– Persones grans sense xarxa social i/o amb pocs recursos.
. Recomaneu als ciutadans que tinguin cura dels familiars i veïns majors de 75 anys que viuen sols o   estiguin en una situació de vulnerabilitat.
. Activeu el Pla d’Actuació Municipal en cas necessari.

. Si disposeu de reg automàtic tanqueu-lo i eviteu totes les activitats que puguin comportar mullar       els carrers, com regar o fregar.
. Compte amb les plaques de gel que poden fer relliscar persones i vehicles. Les plaques de gel          acostumen a trobar-se a les zones més ombrívoles.
– No ingeriu alcohol: pot donar una falsa sensació de calor.
– Adeqüeu al fred l’activitat professional, esportiva i de lleure a l’exterior. Si feu esforços físics intensos, correu el perill de patir una lesió.

Deixa un comentari