Publicat el 19/07/2021

Es tracta d’una mesura preventiva que té per objectiu prevenir robatoris i agilitar les gestions en els casos en què algú pateixi un robatori o qualsevol incident a casa seva mentre és fora del domicili perquè està de vacances o per altres motius

Per donar-se d’alta d’aquest servei cal emplenar aquest FORMULARI i fer-lo arribar a les dependències policials a través del correu electrònic alella.policialocal@alella.cat o bé presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (no cal demanar cita prèvia). Mitjançant aquest formulari es comunica l’absència temporal del domicili i les dades de contacte.

Si heu de marxar temporalment del domicili us recomanem que sigueu aquestes recomanacions:

Consells generals:

Tanqueu les claus de pas generals d’aigua i gas de la casa. Un oblit o una fuita inesperada pot causar danys greus al vostre domicili i al de terceres persones.
Si no desconnecteu el corrent elèctric general, desendolleu de la xarxa tots els aparells innecessaris. Una pujada de tensió o una fora tempesta elèctrica els pot provocar danys o fins i tot un incendi.
Reviseu totes les portes i finestres abans de marxar i tanqueu la porta amb clau. També és important protegir els accessos exteriors amb reixes reforçades o blindades i tancar bé els garatges.
Comuniqueu el lloc d’estada, un número de telèfon de contacte amb el temps que us absentareu a algun familiar o veí de confiança, o bé a la Policia Local. 
Sigueu discrets i no expliqueu en llocs públics que marxeu de vacances, ni ho deixeu gravat a la bústia de veu. Recordeu que les xarxes socials són un altaveu molt perillós a l’hora de difondre les absències domiciliàries.
Encarregueu a alguna persona de confiança que reculli periòdicament el correu i la propaganda de la bústia.
Col·loqueu, si es possible, temporitzadors que fan funcionar llums o altres aparells a certes hores.
Si teniu l’alarma connectada a una central de recepció d’alarmes, comuniqueu el telèfon de contacte i el lloc d’estada.
Si torneu al domicili i observeu que algú hi ha entrat, no entreu i truqueu la policia.
Podeu denunciar els fets a la Policia Local o al Cos de Mossos d’Esquadra i també a l’adreça d’Internet www.gencat.net/mossos.

Important
Avisar en cas de sospita també és important per evitar robatoris al veïnat. Si us adoneu de la presència de persones alienes que observen o controlen un domicili o el moviment de vehicles, truqueu al 112 o directament a la Policia Local. També és important avisar a la policia si detecteu un vehicle sospitós pels voltants.

Telèfons d’interès
Policia Local d’Alella: 93 555 24 12
Mossos d’Esquadra: 112
Emergències: 112

 

 

 

 

Deixa un comentari