Publicat el 08/09/2017

El programa “Tutoria entre iguals” implica per primera vegada tots els agents educatius i les famílies del municipi

Impulsat per la Comissió Pedagògica del Consell Escolar Municipal, aquest proper inici de curs es posarà en marxa el programa “Tutoria entre iguals” (TEI), una formació que té l’objectiu de prevenir l’assetjament escolar a través d’un programa de convivència basat en la tutorització emocional entre iguals.

El programa TEI, desenvolupat per investigadors de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona, és una acció que implica tots els agents educatius del municipi, potenciant un treball transversal i de corresponsabilitat educativa.

Per començar a treballar, s’han programat un seguit d’accions formatives al llarg del curs adreçades a equips docents i directius d’infantil, primària i secundària, famílies, tècnics municipals i monitors i monitores de lleure, esportius, de menjador o que realitzen activitats extraescolars.
Amb les sessions formatives es pretén fer una intervenció comunitària, dotant tots els agents implicats d’estratègies de prevenció i d’intervenció en relació a l’assetjament, i potenciant un discurs comú davant possibles conductes que puguin esdevenir en assetjament.

L’Ajuntament assumirà més de la meitat de la despesa i la resta es pagarà entre els centres educatius i les AMPA, amb l’objectiu de reforçar la idea de comunitat i de compromís compartit.

Aquest dijous, 7 de setembre, s’han iniciat les sessions formatives adreçades a docents d’infantil i primària. Més d’una seixantena de mestres de l’Escola Fabra i de l’Escola La Serreta participen en aquestes sessions que es desenvoluparan els dies 7 i 13 de setembre a la sala d’actes de l’Institut Alella. A més, al llarg del curs es farà un seguiment i una avaluació final.

Calendari de les sessions
·         Formació docents i equips directius d’infantil i primària:  7 i 13 de setembre, 30 hores. Seguiment al llarg del curs i avaluació final.
·         Formació docents cicle d’infantil: 25 de setembre, 17 a 19h. Seguiment al llarg del curs i avaluació final.
·         Formació docents i equip directiu de secundària: 2 i 9 d’octubre, 30 hores. Seguiment al llarg del curs i avaluació final.
·         Formació a famílies: 24 d’octubre a les 18 hores a la sala d’actes de l’Institut d’Alella.
·         Formació a tècnics i tècniques de l’Ajuntament: 29 de setembre de 9 a 14h.
·         Formació a monitors i monitores de lleure, esportives, de menjador, d’activitats extraescolars: 29 de setembre de 16 a 21h.

Deixa un comentari