Publicat el 05/12/2014

L’Ajuntament alellenc, com informa en el seu web, ha pres un seguit de mesures davant del repunt de robatoris en domicilis dels darrers mesos, per tal d’intentar reduir el número de delictes i millorar la comunicació amb la ciutadania per evitar situacions de desinformació. “Aquesta situació, que no és exclusiva del nostre poble, està afectant la majoria de municipis de l’entorn”, segons asseguren.
Precisament, amb motiu de l’increment de robatoris detectat a partir de l’estiu, des de finals de setembre, Alella ha reforçat la vigilància al municipi amb un operatiu conjunt de Policia Local i Mossos d’Esquadra. Malgrat aquesta major presència policial, al mes d´octubre es van consumar 9 robatoris i en el que portem del mes de novembre se n´han produit 11 més amb una especial incidència el cap de setmana del 15 i el 16 de novembre.
S’informa, també, que pel que fa a la tipologia dels darrers robatoris, majoritàriament s´han produït entre 18 i 23 hores a l´entorn del cap de setmana en domicilis sense persones i en la majoria dels casos els lladres s’han endut joies i diners.
Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament ha posat en marxa un seguit d’actuacions per tal d’intentar reduir el número de robatoris:


– Un nou operatiu conjunt de controls i vigilància entre la Policia Local i els Mossos d´Esquadra amb un major reforç tant d´agents locals com de la policia de la Generalitat, que hi ha destinat més recursos de fora de l´Àrea Bàsica Policial del Baix Maresme.
 S´ha creat un apartat a l’espai de Seguretat i prevenció del web municipal (
www.alella.cat/seguretat) amb informacions específiques sobre robatoris a domicilis en el qual s’informarà puntualment del número de robatoris que es vagin produint.
 També una nova aplicació per a telèfons intel·ligents (alellAPProp) que incorpora un sistema d’alertes mitjançant notificacions push per tal d’informar al moment de situacions extraordinàries.
 Finalment, expliquen, s’està treballant per tal de desplegar el primer semestre de 2015 un sistema de vigilància preventiva basat en dispositius electrònics de lectura de matrícules que puguin detectar els vehicles potencialment sospitosos en diferents accessos i punts del terme municipal.
Alhora, des de l’Ajuntament fan una crida a la ciutadania per tal que augmenti les precaucions i comuniqui a la Policia Local o als Mossos d´Esquadra qualsevol fet que li pugui semblar sospitós.
“Tot i que Alella és un dels municipis amb l´índex de delictes i faltes més baixos del seu entorn, no podem baixar la guàrdia. Entre tots -Ajuntament, ciutadania i Policia de Catalunya- hem de posar les mesures necessàries per fer d´Alella un poble encara més segur”, aseguren.

Deixa un comentari