Publicat el 17/07/2016

La Regidoria de Civisme i Seguretat Ciutadana recomana a la població que faci ús del servei de comunicació d’absències domiciliàries. Es tracta d’una mesura preventiva que té per objectiu prevenir robatoris i agilitar les gestions en els casos en què algú pateixi un robatori o qualsevol incident a casa seva mentre és fora del domicili perquè està de vacances o per altres motius.

Per donar-se d’alta d’aquest servei cal emplenar un formulari que trobareu dins del tràmits destacats de l´OACV  i fer-lo arribar a les dependències policials o a l´Oficina d´Atenció Ciutadana. Mitjançant aquest formulari es comunica l’absència temporal del domicili i les dades de contacte.

Si heu de marxar temporalment del domicili us recomanem que sigueu aquestes recomanacions.
Consells generals

– Tancar les claus de pas generals d’aigua i gas de la casa. Un oblit o una fuita inesperada pot causar danys greus al vostre domicili i al de terceres persones.

– Revisar totes les portes i finestres abans de marxar i tancar la porta amb clau. També és important protegir els accessos exteriors amb reixes reforçades o blindades i tancar bé els garatges.

– Comunicar el lloc d’estada, un número de telèfon de contacte, amb el temps que us absentareu, a algun familiar o veí de confiança, o bé a la Policia Local. 

– Ser i no explicar en llocs públics que marxeu de vacances, ni deixar-ho gravat a la bústia de veu. Recordeu que les xarxes socials són un altaveu molt perillós a l’hora de difondre les absències domiciliàries.

– Encarregar a alguna persona de confiança que reculli periòdicament el correu i la propaganda de la bústia.

– Col·locar, si es possible, temporitzadors que fancin funcionar llums o altres aparells. 

– Si teniu l’alarma connectada a una central de recepció d’alarmes, comunicar el telèfon de contacte i el lloc d’estada.

– Si torneu al domicili i observeu que algú hi ha entrat, no entreu i truqueu la policia.

– Podeu denunciar els fets a la Policia Local o al Cos de Mossos d’Esquadra i també a l’adreça d’Internet www.gencat.net/mossos.

Important
Aviseu en cas de sospita, també és important per evitar robatoris al veïnat. Si us adoneu de la presència de persones alienes que observen o controlen un domicili o el moviment de vehicles, truqueu al 112 o directament a la Policia Local. També és important avisar a la policia si detecteu un vehicle sospitós pels voltants.

Telèfons d’interès
Policia Local d’Alella: 93 555 24 12
Mossos d’Esquadra: 112
Emergències: 112

Deixa un comentari