L’Ajuntament de Calella vol premiar la investigació sobre el patrimoni cultural i històric de la ciutat | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 16/03/2018

Es convoca la beca Jordi Amat i Teixidó amb el propòsit d’estimular treballs que contribueixin al coneixement de la realitat actual i històrica de Calella.

Fins al 15 de juny, es podrà presentar la sol·licitud a la 1a beca d’investigació Jordi Amat i Teixidó dotada amb 3.000 € que convoca l’Ajuntament de Calella. S’hi poden presentar projectes de recerca plantejats tant individualment com en grup.

En paraules de Josep Torres, tinent d’alcaldia responsable de l’Àrea d’Observatori de Ciutat, “La beca Jordi Amat i Teixidó és un intent de conservar la memòria històrica d’allò que hem estat i d’allò que som en l’actualitat”. Així mateix, un cop acabi la investigació, “posarem a l’abast dels calellencs i calellenques, en forma de llibre, tot el que desconeixem de la ciutat”.

Així, s’haurà de presentar el projecte en un any a partir de la concessió de la beca. El beneficiari haurà de lliurar a l’Ajuntament de Calella el treball d’investigació acabat, redactat en català, amb una extensió mínima de 350.000 caràcters.

Jordi Amat i Teixidó

Jordi Amat i Teixidó va néixer a Calella el 1959 i va morir el 2014 a l’edat de 55 anys. Va ser una persona molt vinculada i preocupada per la ciutat, doctor en Història Contemporània, professor i escriptor. Va ser president de l’Associació Cívica Capaspre i l’any 2005 va fundar i presidir l’Associació Amics de Calella. Va promoure la creació del Centre d’Estudis Històrics de Calella, una entitat per estimular la investigació i la recerca locals. L’Ajuntament de Calella el va nomenar fill predilecte de la ciutat, en un acte d’homenatge pòstum celebrat el 23 d’abril de 2015.

Deixa un comentari