Publicat el 19/07/2017

Es recomana a la població que mentre duri la fumigació es tanquin les finestres i les portes dels habitatges propers a la zona on s’estigui actuant

L’Ajuntament de Badalona farà els dies 25, 26 i 27 de juliol nous tractaments fitosanitaris per combatre la plaga de la xinxa dels arbres plataners. Es tracta d’una plaga que, tot i que no és un perill de salut pública, pot causar molèsties a la població si els insectes s’introdueixen a les llars. Els tractaments es faran en horari nocturn a diversos barris de la ciutat.

S’ha establert una ruta d’actuació a partir de les queixes ciutadanes rebudes i també de la detecció de la presència d’aquests insectes per part dels serveis municipals. En concret, es fumigaran un total de 650 arbres repartits pels barris del Congrés, Sant Roc, el Remei, Gorg, Coll i Pujol, Nova Lloreda i Sant Antoni de Llefià.

La xinxa dels arbres plataners és una espècie introduïda, que no té enemics naturals i per això són necessaris tractaments fitosanitaris per al seu control, que es realitzen en horari nocturn. Les fumigacions es fan amb productes autoritzats dins del registre de plaguicides del Ministeri d’Agricultura. Es recomana a la població que mentre duri la fumigació es tanquin les portes i les finestres dels habitatges propers a la zona on s’estigui actuant.

Els tractaments començaràn a les 11 de la nit i finalitzaran a les 6 del matí i seguiran aquest ordre, aproximadament:

25/07/2017
1.    Rambla de Sant Joan
2.    Plaça Baró de Maldà
3.    Parc de Nova Lloreda

26/07/2017
4.    Avinguda del Marquès de Mont-roig
5.    Carrer Alfons XII
6.    Carrer Primavera

27/0/2017
7.    Carrer Josep Maria de Sagarra
8.    Avinguda del Congrés Eucarístic
9.    Carrer Motril
10.  Carrer Sant Lluc
11. Avinguda del Marquès de Sant Mori

La xinxa dels arbres plataners és un insecte originari del sud del Canadà, Estats Units i Mèxic. Les xinxes adultes tenen una forma ovalada, més ample al centre de l’abdomen, d’entre 4,5 i 6 mm de llargada. Són de color terra, amb línies vermelles marronoses i fosques, d’intensitat i foscor variables. El cap és allargat, més llarg que ample i amb dues antenes llargues.

 

 

Deixa un comentari