Publicat el 15/05/2017

L’empresa guanyadora començarà les obres en un termini de dues setmanes. El consistori també proposa la renovació per aquest estiu de la concessió de les guinguetes de la platja

La Mesa Permanent de Contractació de l’Ajuntament de Badalona ha procedit a l’adjudicació de les obres de reparació del pont del Petroli un cop analitzades totes les ofertes presentades.
La previsió és que les obres puguin iniciar-se en un termini de dues setmanes amb l’objectiu que al llarg de l’estiu es pugui reobrir al públic.

Les obres de reparació del pont del Petroli, malmès pels efectes del temporal de mar del passat mes de gener, s’han adjudicat per un import de 216.280,26 euros (IVA inclòs), la qual cosa ha representat un 10,5% menys de l’import total de sortida.
A la Mesa de Contractació, presidida pel primer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Habitable, Oriol Lladó, hi ha representants de tots els grups municipals de l’Ajuntament

Una cursa contrarellotge
Els actuals terminis d’obres al pont del Petroli arriben després d’un procés d’anàlisi i estudi que va començar el 23 de gener de 2017, l’endemà del temporal, quan l’alcaldessa Dolors Sabater va signar el decret d’emergència per poder reparar els desperfectes causats per les onades de més de sis metres que van impactar contra l’estructura del pont.
Immediatament, es va realitzar una inspecció de la part emergida del pont que evidenciava la necessitat de reposicionar la darrera part de la passera i de recol·locar tant les bigues del paviment de fusta com la barana d’acer inoxidable de la plataforma final del pont. L’Ajuntament va preveure llavors una partida econòmica extraordinària de 325.000 euros per poder avançar els diners en cas que fos necessari.

Un cop l’estat de la mar ho va permetre, es va efectuar una anàlisi submarina de l’estructura del pont, així com una supervisió minuciosa des d’una embarcació de la part emergida. Les inspeccions submarines van determinar que havien desaparegut 13 ànodes de sacrifici, les peces que protegeixen les columnes metàl·liques de la corrosió i que es col·loquen en cadascuna d’elles. A més, sis de les columnes també havien perdut o tenien deteriorat l’encamisat que protegeix la zona de contacte entre l’aigua i l’aire.

Segons la licitació, les obres hauran de començar abans de 15 dies des de l’adjudicació i es preveu la possibilitat que el contractista pugui desenvolupar els treballs amb més celeritat de la prevista. Entre les clàusules també s’inclou que l’adjudicatari no pot subcontractar amb tercers més del 50% de l’import de la licitació.

Pròrroga de la concessió de les guinguetes de la platja
L’Ajuntament ha proposat avui, en una reunió mantinguda amb els antics titulars dels servei públic de les guinguetes de la platja de Badalona, la pròrroga per al pròxim estiu d’aquest servei a causa del fet que s’han hagut de modificar algunes condicions de la nova licitació fet que ha provocat que el nou model estigui vigent a partir de l’estiu 2018. Ara les empreses concessionàries disposen de tres dies per examinar el procediment instruït, formular al·legacions i aportar els documents i les justificacions que considerin oportú. Cas que la proposta sigui acollida favorablement, es facilitarà la instal·lació i la posada en marxa de les guinguetes per tal que estiguin operatives en les properes setmanes, durant el mes de juny.

La licitació per a les autoritzacions de les 8 guinguetes de la platja de Badalona, per un termini de 4 anys, es farà més endavant per tal que pugui entrar en vigor per a la temporada de l’any vinent. L’Ajuntament manté la seva aposta per a la renovació de les guinguetes de la platja tant pel que fa al seu aspecte i disseny, com pel respecta a la millora de serveis i instal·lacions de cara a l’estiu de l’any vinent.

Deixa un comentari