Publicat el 10/12/2021

El reconeixement institucional a la comunitat de religioses es lliurarà durant la gala que es farà aquest dissabte a l’auditori de Can Saleta

Les Germanes Vedrunes rebran aquest dissabte el Premi Ciutat de Calella pel seu treball incansable a favor de totes les persones de la ciutat. La comunitat de religioses va arribar a Calella l’any 1866 i durant 155 anys ha estat vinculada a la cura, suport i ajuda de les persones més febles i necessitades. El seu paper ha estat indiscutible i imprescindible durant molts perquè l’hospital funcionés i donés servei a la ciutadania.

Amb l’atorgament del Premi Ciutat de Calella l’Ajuntament vol reconèixer, al màxim nivell, la feina de les Germanes Vedrunes que des del mes de maig d’aquest 2021 ja no són presents a la ciutat. La mort de la germana Magda Plandiura, el passat 24 d’abril, va significar que la congregació deixava de tenir presència al municipi, davant la impossibilitat de portar-hi nous membres.

El lliurament del guardó es farà aquest dissabte dia 11 a l’Auditori de Can Saleta. L’acte estarà presidit per l’alcalde accidental, Marc Buch. Per part de la comunitat de religioses recollirà la distinció Pilar Casanovas, provincial de Girona, en representació de Maria Dolors Sitjes, provincial de les Carmelites de la Caritat Vedruna d’Europa.

El 28 de maig, a l’Església Parroquial de Santa Maria i Sant Nicolau, les Germanes Vedrunes van rebre també un homenatge de l’Ajuntament, la Parròquia i la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el gestor de l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella. En aquella ocasió, Montserrat Candini, alcaldessa de Calella, va afirmar: “Podem dir sense por a equivocar-nos que les germanes Vedrunes han deixat petja en aquesta ciutat pel seu suport a moltes persones en moments especialment delicats. Sense elles, sense la paraula justa, sense la mirada de complicitat, sense el seu treball professional les coses no haurien estat com les coneixem. Gràcies”.

Voluntat popular
A l’acte de dissabte a Can Saleta també es coneixerà el guanyador del Premi Ciutat de Calella a l’entitat. Les dues organitzacions candidates, l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital i Foto-Film Calella, han estat proposades per la ciutadania. I el guardonat també surt de la votació popular.
Els responsables de Foto-Film Calella han expressat oficialment la seva intenció de retirar-se i no competir. Entenen que en aquests moments no toca. No s’han retirat perquè les bases del premi diuen que hi ha d’haver més d’una entitat que opti al guardó i  que en cas contrari es declararia desert.

L’acte, com cada any, comptarà amb la cobertura en directe que es podrà seguir a través de www.radiocalellatv.cat.

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Calella

 

 

Deixa un comentari