Publicat el 24/01/2023

El Servei d’Espais Públics reparteix sal a les urbanitzacions i zones altes de Mataró, per posibles nevades. El reg automàtic de les zones verdes està aturat

 

 

L’Ajuntament ha activat aquest dilluns en fase d’alerta el Pla d’Actuació Municipal per nevades inclòs dins el DUPROCIM (Document Únic de Protecció Civil Municipal). Les prediccions meteorològiques indiquen que demà hi haurà un canvi de temps i, segons el Meteomar del Consell Comarcal del Maresme i el Servei Meteorològic de Catalunya, la cota de neu pot baixar fins als 200 metres.

Tal com es preveu a l’activació del Pla, el Servei d’Espais Públics ha començat a tirar sal a les urbanitzacions, situades a la part alta de la ciutat, i també ho farà als entorns de l’Hospital de Mataró. El reg automàtic de les zones verdes està aturat.

Malgrat la previsió de neu, les temperatures no es preveu que baixin fins als 0º i per això l’Ajuntament ha desactivat el Protocol per baixes temperatures, que estava actiu des de divendres. Segons el Meteomar, la matinada de diumenge es va arribar als -0,2º a Mataró.
Des de 2018 que a la ciutat no es registraven temperatures per sota dels 0º.

L’Ajuntament recomana a la població que es mantingui informada sobre l’evolució de les condicions meteorològiques, que segueixi els consells de Protecció Civil de la Generalitat davant situacions d’alerta per nevades i que s’evitin els desplaçaments innecessaris.
En cas d’agafar el vehicle, cal consultar les previsions meteorològiques i l’estat de la xarxa viària, comprovar l’estat de les bateries dels dispositius mòbils, el dipòsit de benzina i, sobretot, disposar de cadenes en bon estat, llanterna i manta de viatge.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Mataró

 

 

 

 

Deixa un comentari