Laia Llobera, Eva Arnal i Txema Castiella guanyen els Premis Literaris Alella 2011 | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 31/10/2011

Can Lleonart va acollir el 22 d´octubre el lliurament dels Premis Literaris Alella 2011. Amb 15 anys de trajectòria, aquesta iniciativa cultural que pretén promoure la creació literària i recordar tres persones que han deixat una forta petjada al municipi s´ha anat consolidant any rere any fins a convertir-se en una cita esperada pels afeccionats al món literari. L’alta participació, amb més d’un centenar d’obres presentades, i la qualitat dels treballs demostren el bon moment que viuen aquests premis.
Les obres guanyadores
La barcelonina Laia Llobera
(foto)  amb l’obra Més enllà dels grills va ser la guanyadora de la quinzena edició del premi de poesia Alella a Maria Oleart.  El jurat -format per Montserrat Abellò, Joana Bel i J.M.Calleja- va valorar l´aposta pel risc, l´experimentació i la utilització de noves formes de llenguatge que fa l´autora amb aquest treball. El més veterà dels premis literaris alellencs ha rebut enguany un total de 21 obres.
Més participatiu ha estat, però, el certamen de contes Alella a Guida Alzina, que ha rebut 71 treballs en la seva onzena edició. Els membres del jurat -Sebastià Alzamora, Eduard Mirò i Joan Riambau- van decidir per unanimitat atorgar el premi a l´obra Quatre-cents grams de llomillo de la barcelonina Eva Arnal. El jurat va constatar l’alta participació i la qualitat literària de bona part del les obres presentades i va destacar la senzillesa, l’arquitectura sòlida i la profunda humanitat dels personatges de l’obra guanyadora. Quatre-cents grams de llomillo és un relat amb evocacions d’infantesa, que l’autora va voler dedicar a la seva àvia en el moment de recollir el premi.
El certamen de relats d’astronomia Alella a Isidre Pòlit també guanya adeptes. Enguany ha rebut dotze propostes, el doble que a les edicions anteriors. El premi va ser per al barceloní Txema Castiella Viu per l´obra Regal d´aniversari, un treball senzill, original, ben estructurat i molt visual, segons la valoració de jurat.

Deixa un comentari