Publicat el 16/05/2016

El cartell de Les Santes 2016 és obra de la pintora Laia Arnau i el fotògraf escollit és Eloi Codina. Tots dos han estat proposats per la Comissió d’Imatge de la Festa Major de Mataró.

El cartell d’enguany presenta les figures institucionals mataronines, però les Diablesses hi tenen un paper més protagonista. L’autora ha explicat que el cartell presenta la “Dona – Diablessa” actual: una dona somniadora i alhora real, plena de compromisos, forta i generosa, capaç de sortir valenta sota el foc i amb el foc, a encapçalar un ball on, sota la seva capa, només hi caben “nobles principis i sans ideals”.

El cartell és una pintura a l’oli sobre fusta i té una clara referència al dibuixant japonès Hayao Miyazaki, de qui Arnau se’n declara fan. Segons l’artista és un cartell festiu, amable i amb voluntat d’agradar als menuts de la casa. Destaquen les figures del Drac, que està d’aniversari i la carota dissenyada per la Néfer que guarneix el vestit de les Diablesses.

 La careta del vestit de les Diablesses és un element important del cartell i per això se n’han reproduït per vendre a la botiga de Les Santes. Aquestes seran gratuïtes si es compra la samarreta oficial de Les Santes.

 Nascuda a Mataró l’any 1966, Laia Arnau és llicenciada en Belles Arts per la Universitat Sant Jordi de Barcelona, especialitat de pintura. Va estar dos anys especialitzant-se en il·lustració editorial i publicitària, camp en el qual va treballar de free lance des del 1992. Ha realitzat estudis de gravat calcogràfic, que s’han intensificat des del 2006 i amb aquesta especialitat ha desenvolupat una petita part de la seva feina a dia d’avui.

 L’any 2008 rep la Càtedra Francisco de Goya, i el 2009 la Menció d’honor, Càtedra Extraordinaria Ciudad de Albacete. En ambdues ocasions treballa amb el pintor Antonio López.

 Al 2010 participa a la International Fair Contemporary Art d’Innsbruck (Àustria). Ha exposat a Barcelona, Terrassa, Mataró, Argentona i Vilassar, entre d’altres i ha participat en prop d’una vintena d’exposicions col·lectives.

 Té obra a Japó, Innsbruck i diversos punts de l’Estat.

 Per la seva banda, Eloi Codina va néixer l’any 1964 a Mataró. Autodidacta de formació, s’inicià en el món de la fotografia de ben petit, amb el seu de pare.

 Es professionalitzà l´any 85 fent fotografia de premsa per a diaris i revistes comarcals, fotografia industrial i de viatges.

 A principis dels anys 90 va entrar en contacte amb el món del cinema i la televisió, col·laborant amb Televisió de Catalunya com a operador de càmera. Com a free-lance ha anat combinant la feina de fotògraf i la de direcció de fotografia en cinema i televisió.

 El 2002 va fer un canvi i s’introduí en el camp de la realització de sèries on, fins al moment, ha pogut gaudir de la ficció diària de TV3.

Deixa un comentari