L’Agrupament Escolta Roger de Flor de Tiana guanya un dels Premis d’Educació en el Lleure per la conservació dels parcs feta pels nens de 6 a 8 anys | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 18/03/2012

L’Agrupament Escolta i Guia Roger de Flor-Castors i Llúdrigues, de Tiana (Maresme), ha estat guardonat amb un dels VIII Premis d’Educació en el Lleure instituïts per la Fundació Lluís Carulla i que han estat lliurats el passat dijous a Barcelona.  La Fundació Lluís Carulla celebra la vuitena edició d’aquests guardons


El jurat, en atorgar-li un dels quatre premis destinats a projectes o experiències, ha reconegut en el projecte “Parc què” d’aquesta entitat “una feina ben plantejada, molt ben executada i amb un fantàstic resultat  que queda palès en haver aconseguit la fita d’educar en l’estimació de l’entorn i en el servei a la comunitat de tot un grup d’infants. L’experiència es va dur a terme al llarg de sis mesos amb un grup d’edats compreses entre els sis i els vuit anys. Consistia en la descoberta dels set parcs de Tiana fent primer l’exploració, després la reflexió de quines eren les coses que els agradaven i quines les que no, per arribar a poder dir com es podrien millorar. Tota l’experiència va ser documentada i sistematitzada per finalment presentar-se a l’alcalde i, en forma d’exposició, a tot el poble”.


Els Premis d’Educació en el Lleure, que compten amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), estan destinats a reconèixer projectes, experiències i trajectòries de caràcter educatiu dins l’àmbit de l’educació social i del lleure. Els premis consten de 6 guardons de 4.000 euros cadascun: quatre destinats a nous projectes i a experiències ja realitzades; un en reconeixement de la trajectòria d’una entitat, que el jurat concedeix amb independència de les propostes presentades, i finalment, un guardó a la millor experiència o projecte que estigui fet per joves i/o adreçat a joves, ofert per la Direcció General de Joventut . La dotació total dels premis és de 24.000 euros.


Els altres guanyadors dels premis en l’edició d’enguany són la Taula del Lleure del Consell de la Joventut de les Illes Balears (premi a la trajectòria), els Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, pel “Laboratori de projectes d’aprenentatge i servei” (premi al millor projecte fet per joves i adreçat a joves), la Fundació Tot Raval per “Els experts de la Xarxa de Lectura del Raval”, el Grup Caliu pel documental Diferents. Conèixer el passat, entendre el present, assolir el futur i el Grup de Joves La Fàbrica de Can Tusell, de Terrassa, per la seva experiència de participació i d’inserció a la comunitat.

Deixa un comentari