Publicat el 18/10/2021

Isaac Peraire, director de l’Agència Catalana de Residus (ARC), s’ha compromès ha donar tot el seu suport a l’Ajuntament d’Arenys de Mar en la decisió d’implantar el model de recollida de residus Porta a Porta (PaP) a tota la vila

El directiu de l’ARC, s’ha reunit amb l’alcaldessa d’Arenys de Mar, Annabel Moreno, i el cap de l’Àrea de Medi Ambient, Jordi Simó, per conèixer com es preveu avançar en model del PaP al 1005 del municipi.
Des de l’Agència Catalana de Residus (ARC) es valoren positivament els resultats actuals de la recollida amb PaP a Arenys de Mar i celebren la decisió d’extendre el model. Isaac Perarie, ha remarcat que aquest model és el que avança arreu de Catalunya i l’única fórmula possible de gestió futura dels residus urbans.

La implantació del nou model al municipi anirà precedit d’una campanya informativa de com es farà per poder organitzar amb les comunitat de veïns la millor manera de fer-ho. Això representaran reunions amb les prop de dues-centes comunitats per poder-ho planificar i punts d’informació als mateixos veïnats.

El procés d’extensió del model PaP es farà en el mateix moment que es comença un nou contracte amb una empresa de recollida de residus. Aquest contracte s’ha de signar en unes setmanes, un cop es faci la resolució del procés de licitació que ja està en la seva fase final.

Més recollides de fraccions als comerços i a bars i restaurants
El plec de condicions del concurs per la recollida de residuus ja s’ha dissenyat pensant en un model 100% de PaP i preveu un increment de recollida de fraccions. També fa especial atenció als grans productors (Restauració, comerç i empresa) que en algunes fraccions es doblarà el nombre de recollides i s’ha fet especial atenció a les seves demandes, respecte a horaris i dies de recollida. Aquest model més extensiu i adaptat a les necessitats ha d’ajudar a poder millorar els problemes que s’han generat en alguns moments de l’any segons l’increment de residus.
La implantació del PaP a nous veïnats de la vila anirà precedit d’una completa campanya informativa per poder arribar a tothom que entrarà en el nou model de recollida selectiva. En el moment d’inici de la recollida PaP, d’acord amb la nove empresa concessionària, es retiraran els 300 contenidors de diverses fraccions (excepte el vidre) que hi ha a la via pública. En paral·lel s’habilitaran 3 àrees d’emergència per poder respondre a necessitats especials amb sistemes de control d’accés.

El director de l’Agència Catalana de Residus s’ha compromès acompanyar a l’Ajuntament d’Arenys de Mar  en tota aquesta campanya de divulgació i formativa de la ciutadania. A la reunió han sortit diversos casos de bones pràctiques, en especial el d’Argentona, que no només per proximitat pot tenir molts elements en comú amb Arenys de Mar.

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament d’Arenys de Mar

 

Deixa un comentari