Publicat el 02/10/2017

Pacients i familiars del Maresme ja no s’hauran de desplaçar a la seu de l’associació a Barcelona per rebre els serveis que necessitin

L’AECC-Catalunya contra el Càncer va inaugurar ahir a Mataró un centre assistencial que donarà servei a tota la comarca del Maresme per a que tots els pacients de càncer i els seus familiars no es tinguin que desplaçar a Barcelona per beneficiar-se dels serveis de l’associació.

Amb la nova seu, de més de 120m2 situada al carrer Onofre Arnau núm.13-15, l’AECC pretén apropar-se a la població i posar al centre de la seva activitat la qualitat de vida i el benestar del malalt de càncer i la seva família.

Des d’aquesta nova Unitat Comarcal del Maresme s’oferirà de forma gratuïta un servei integral per a pacients de càncer i a les seves famílies. Principalment es proporcionarà atenció social –fer de guia per minimitzar l’impacte del càncer en el dia a dia i oferir orientació sociolaboral, residències d’acollida, material ortopèdic, ajudes econòmiques…– i un servei d’atenció psicològica personalitzada. A part, també es portaran a terme durant tot l’any campanyes de prevenció i detecció precoç del càncer.
El servei d’atenció social s’oferirà cada dia de 16 a 20h i dilluns i dimecres al matí de 10 a 15h. L’horari del servei d’atenció psicològica serà els dilluns, dimarts i dijous a la tarda.
El nou centre de Mataró és el segon d’una sèrie de centres assistencials d’abast comarcal que l’AECC-Catalunya contra el Càncer té previst obrir a curt termini a la província de Barcelona. El primer es va inaugurar a Igualada el passat mes de juny. Es tracta, doncs, dels primers passos del desplegament territorial que l’associació vol fer per poder fer front a la nova realitat que envolta la malaltia (cada vegada hi ha més persones que conviuen amb el càncer durant més temps i amb determinades mancances o seqüeles, així com una major prevalença de la malaltia degut a l’envelliment de la població i als factors de risc coneguts) i amb uns objectius molt concrets: aproximació dels serveis a la població, universalitat de l’ajuda i professionalització dels serveis oferts.

A la inauguració han assistit l’alcalde de Mataró, David Bote, el president de l’AECC-Catalunya contra el Càncer, Juli de Miquel i el Conseller de Benestar Social, Cultura, Consum i Salut Pública del Consell Comarcal del Maresme i alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir.

Deixa un comentari