Publicat el 21/04/2015

Joan Pera és un dels actors més populars en el món de l’espectacle a Catalunya. Ha treballat en moltes produccions teatrals com “Sí, Primer Ministre”, “Joan Pera Capri”, “Violines y Trompetas”, “Visca els nuvis”, el monòleg “Woody i jo”, “La doble vida d´en John”, “El Joc dels idiotes” i “No et vesteixis per sopar”, entre d´altres.

Va ser l’any 1994, però, quan va protagonitzar, juntament amb Paco Morán, “La extraña pareja”, que es va convertir en un autèntic fenomen teatral i va romandre en cartell més de cinc anys. L’obra es va acomiadar de la cartellera amb una funció extraordinària al Palau Sant Jordi de Barcelona. Aquella representació va suposar el rècord Guinness mundial de major nombre d’entrades venudes d’una funció teatral (14.797 espectadors). El seu últim treball teatral és l’adaptació còmica de “Don Juan Tenorio” amb Lloll Bertran.
 
Pel que fa a les sèries de televisió, Pera es va donar a conèixer al gran públic amb el paper de nebot de Joan Capri a “Doctor Caparrós Medicina General”. També ha protagonitzat “Amor meu” amb Carme Sansa, “El Show de la família Pera” i la telecomèdia amb Mary Santpere anomenada “Amor, salut i feina”.
És molt conegut també en la seva faceta d’actor de doblatge, sobretot per ser la reconegudíssima veu tant en català com en castellà de Woody Allen.

Deixa un comentari