Publicat el 01/09/2016

La celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Badalona canvia enguany de format i trasllada l’acte institucional a la vigília, dissabte dia 10, a les 19.30 hores, al passeig Marítim just davant del pont del Petroli.
El govern municipal vol que l’acte del passeig Marítim tingui un gran valor històric i solemnitat. En la celebració d’enguany de la Diada, l’Ajuntament de Badalona vol retre també un homenatge a les persones d’arreu del món que han patit la guerra, l’exili i la manca de llibertat

L’acte institucional del dia 10 tindrà també com a objectiu donar compliment a la Moció AP-2014/2942 aprovada en el Ple celebrat el 22 de juliol de 2014, on s’acordava posar una placa en record dels badalonins i badalonines que, durant el setge de Barcelona, van arriscar les seves vides per la defensa de la capital de Catalunya.

Durant l’acte institucional hi haurà una lectura de poemes d’autors i autores de Badalona i actuacions musicals. També es farà un recordatori dels valors de l’Onze de Setembre i de la seva vigència avui. Serà aquí on es farà referència i un homenatge a les persones de tot arreu que han patit o estan patint la guerra, l’exili i una manca de llibertats. En aquest sentit, es recordarà de forma especial les persones refugiades que han hagut de marxar -i encara marxen- de Síria a causa de la guerra.

El dia 11 de setembre es mantindrà l’ofrena floral al monòlit de la Plana. Com que l’acte institucional s’haurà fet el dia 10, a la Plana només es preveuen les ofrenes florals de les entitats que ho desitgin, a partir de les 11 hores, i l’ofrena institucional de l’Ajuntament, a les 11.45 hores. Tot seguit hi haurà la tradicional diada castellera.

Aquesta és la relació completa dels actes de la Diada Nacional a Badalona:

DIJOUS 8 DE SETEMBRE
A les 19 hores, a la sala d’actes del Museu de Badalona
Conferència institucional de la Diada Nacional de Catalunya a càrrec del filòsof i escriptor Josep Ramoneda.

DISSABTE 10 DE SETEMBRE
A la tarda, al passeig Marítim davant del pont del Petroli
Exposició sobre els fets de 1714
A les 19.30 hores, al passeig Marítim davant del pont del Petroli
Acte Institucional i descoberta de la placa en memòria dels badalonins i badalonines de 1714

DIUMENGE 11 DE SETEMBRE
A les 11 hores, davant del monòlit de la plaça de la Plana
Inici de les ofrenes florals de les entitats de la ciutat
A les 11.45 hores, davant del monòlit de la plaça de la Plana
Ofrena Institucional i unitària

A les 12 hores, a la plaça de la Plana
Diada Castellera

Deixa un comentari