Publicat el 28/09/2022

L’agermanament entre els municipis d’Arenys de Mar i La Ràpita es farà el dissabte, 8 d’octubre, en un acte oficial a la confraria de pescadors Verge del Carme de la Ràpita que també agermanarà la confraria rapitenca i la d’Arenys de Mar

 

 

 

Els dos ajuntaments ja han concertat els actes d’agermanament a La Ràpita que tindrà com element destacat el fet que Arenys de Mar serà la vila convidada al certàmen “Orígens“. Des de l’Ajuntament d’Arenys de Mar es prepara un autobús per poder facilitar el viatge a les persones d’origen rapitenc que són motiu i protagonistes d’aquest reconeixement.

La tarda de divendres, 7 d’octubre, una representació arenyenca, amb l’alcaldessa Annabel Moreno, al capdavant,  participarà als actes inaugurals d’Orígens  i a l’acte oficial d’obertura (veure el programa detallat)

Reservar plaça a l’autobús i/o al dinar

L’autobús que es contractarà des de l’Ajuntament d’Arenys de Mar és previst que surti el dissabte, 8 d’octubre a les 8 del matí i torni de La Ràpita a les 9 de la nit.
D’aquesta manera es vol facilitat la participació a l’acte oficial d’agermanament que serà a les 12.30 h a la confraria de pescadors on tot seguit hi haurà un dinar de germanor. Durant la tarda els viatgers de l’autobus podran fer una visita a Origens abans d’agafar l’autobús de tornada.

Tant per reservar plaça a l’autobús com al dinar cal fer inscripció a través d’aquest formulari (https://arenysdemar.cat/42797) i la data límit d’inscripció serà el dilluns, 3 d’octubre.  Qui no disposi d’Internet o tingui dificultats per fer-ho pot adreçar-se a l’Oficina de Turisme a la Plaça de la Vila per fer la reserva presencialment.

La relació entre els dos municipis es remunta a inicis dels anys cinnquanta del segle passat quan va acabar-se la construcció del nou port de refugi i va crear-se el nou moll pesquer. Les barques rapitenques van anar-se establint al port i progressivament van arribar també les famílies que es van anar integrant a la vida local no només en l’àmbit pesquer.  A la imatge una fotografia de les barques Veloz i José Pedro, de les primeres que van venir de la Ràpita i van fer seu el Port d’Arenys, tot just acabat de construïr.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament d’Arenys de Mar

 

Deixa un comentari