Publicat el 10/05/2016

La Cremada del Dimoni, avui dimarts 10 de maig, a les 22 hores, tornarà a ser l’acte central de les Festes de Maig de Badalona, el conjunt d’activitats culturals que se celebren a la ciutat al voltant de la vigília de Sant Anastasi, patró de Badalona.

NIT DE SANT ANASTASI. LA CREMADA DEL DIMONI

Avui al vespre tenen lloc una sèrie d’actes de cultura popular coneguts sota el nom de Nit de Sant Anastasi que precedeixen la Cremada del Dimoni a la Rambla.

Els elements festius de la ciutat, acompanyats per l’Àliga, les autoritats i la Banda Simfònica de Badalona, formaran el Seguici de la Ciutat i ballaran al llarg d’un recorregut, que anirà pels carrers de Francesc Layret i de la Mercè fins arribar a la Rambla.
Un cop allà, les colles participants amb els elements festius faran diverses tandes de lluïment, donant pas a l’Acte Sacramental, el Ball de l’Àliga, el Piromusical i la Cremada del Dimoni. 

La Cremada és una tradició, sorgida el 1940, que va ser declarada d’interès turístic per la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’un acte festiu multitudinari, que s’emmarca en la seqüència d’actes de cultura popular que se celebren durant la Nit de Sant Anastasi. Cada 10 de maig, a les 10 de la nit, una multitud de badalonins i badalonines s’apleguen a la Rambla per contemplar com crema la figura del Dimoni. 
Enguany la figura que es cremarà porta per nom ‘La dimonieta rebel’, i és obra de la dissenyadora Mariona Brunet Bravo, de 20 anys.
La Dimònia 2016 representa la figura d’una titella que s’ha alliberat dels fils que l’han manipulat fins ara. No és la primera vegada que el Dimoni de les Festes de Maig el representa una figura femenina. L’any 2002 també es va cremar a la Rambla una Dimònia.

Concert de Festes
Després de la Cremada, a les 23.15 hores, començarà el Concert de les Festes a la plaça del Centenari. Aquesta nit hi actuaran Els Catarres, una de les bandes més populars dels país; Germà Negre, folk castís i reggae jamaicà; i Dorban, grup local guanyador del concurs de música de Badalona.

Ball del Micaco
També a les 23,15 hores, a la plaça de la Plana, se celebrarà el tradicional Ball del Micaco, a càrrec de l’Orquestra Selvatana, amb música de sempre per ballar a ritme de Festa Major.

Deixa un comentari