L’absència de pluges ha fet que aquest estiu la qualitat de l’aigua de la platja de Badalona hagi estat excel·lent o bonat en el 86% dels controls fets | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 24/10/2012

Aquest any s’han recollit al litoral badaloní 115.114 quilos de residus, 794 quilos més que l’estiu passat L’Ajuntament vol aconseguir per primera vegada també la Bandera Blava per al tram de platja del nou passeig Marítim


La temporada de platja d’aquest estiu, que va començar el mes de juny i ha acabat el passat 30 de setembre, ha estat marcada per l’excel·lent qualitat microbiològica de l’aigua del mar. L’absència de precipitacions en un estiu extremadament sec ha fet que en el 86% dels controls efectuats durant els tres mesos de la temporada de platja la qualitat de l’aigua hagi estat excel·lent o bona. L’any passat aquest percentatge va ser del 78%.


La situació climatològica excepcional d’aquest estiu, amb altes temperatures i sense pluges, ha fet que la bandera verda s’hagi pogut hissar un total de 80 vegades, la qual cosa representa el 86% del total de dies. La bandera groga ha onejat en 9 ocasions i la vermella 4 vegades.


Pel que fa a la recollida de residus, aquest any s’han recollit al litoral badaloní un total de 115.908 quilos de residus, 794 quilos més que l’any passat. D’aquest total, 67.888 quilos es van recollir a través de la neteja manual i 48.020 a través de la neteja mecànica. Pel que fa a la recollida de sòlids flotants, l’embarcació de l’Ajuntament de Badalona ha recollit un total de 4,7 metres cúbics de residus.
En relació al servei de salvament i socorrisme, aquest estiu s’ha atès un total de 2.336 persones. La majoria de les accions realitzades en aquest àmbit han estat en accions preventives d’informació als usuaris.


La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea, ha explicat que l’Ajuntament de Badalona demanarà per primera vegada l’atorgament de la Bandera Blava per al tram de platja del nou passeig Marítim. “Seguirem treballant per mantenir aquest guardó que ja tenim des de fa tres anys per a la platja dels Pescadors, però també demanarem el mateix guardó per a la zona del Passeig”, ha explicat Egea. “D’altra banda, també sol·licitarem a l’Àrea Metropolitana de Barcelona la instal·lació del nou mobiliari, com per exemple mòduls de salvament i socorrisme, i més lavabos”, ha afegit la regidora.


El passeig Marítim, la novetat de l’estiu
El nou passeig Marítim que es va inaugurar el passat mes de juny ha estat la principal novetat d’aquest any. Milers de badalonins se l’han fet seu i l’han gaudit. Té una extensió d’1,2 quilòmetres, entre el carrer de Mar i el port. Presenta dues tipologies de paviment, una de formigó a la zona interior i una de fusta més a prop de la sorra.


En tot el tram del nou passeig Marítim s’ha instal·lat el mobiliari adient per dotar les platges dels elements de qualitat que són bàsics per oferir un bon servei a l’usuari: dutxes, passeres, contenidors semisoterrats, jocs infantils, pistes de vòlei, línies de vida, etc.


De les millores en infraestructures a la resta del litoral cal destacar la instal·lació de 8 guinguetes al llarg de tota la platja, una més que en altres temporades, nous contenidors semisoterrats en els accesos a la sorra i en la neteja tant de sòlids flotants a l’aigua com de neteja a primera línia de la sorra. Finalment, l’Associació d’Educació Ambiental del Consumidor i la Fundació per a l’Educació Ambiental, que atorga les banderes blaves a les platges de qualitat, ha nomenat l’Escola del Mar, ubicada a la Rambla de Badalona, com a Centre d’Interpretació Bandera Blava.

Deixa un comentari