Publicat el 01/11/2021

Del 13 al 28 de novembre se celebrarà la XXXIX edició de la Setmana de Música Antiga que, després del parèntesi de l’any passat, torna a la presencialitat

En l’edició d’aquest any el fil conductor dels cinc concerts programats serà la música del compositor probablement més gran de tots els temps: Johann Sebastian Bach.
La Setmana començarà dissabte 13 de novembre amb el “Magnificat de Bach” al Teatre Monumental, una de les peces més festives del músic, a càrrec del Cor Ciutat de Mataró i l’Orquestra Barroca de Barcelona.
Aquest concert és fruit de la col·laboració amb el Foment Mataroní que enguany es vincula, per primera vegada, a l’organització de la Setmana de la Música Antiga. Una nova col·laboració fruit de la voluntat de fer créixer el festival de l’Associació Unda Maris, el Foment Mataroní i la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró.
Com ja és habitual la Setmana de Música Antiga comptarà amb la col·laboració de la basílica de Santa Maria i del Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró que obriran les seves portes per tal de poder realitzar part de la programació a un espai tan emblemàtic de la ciutat com és la Capella dels Dolors.

La segona cita serà diumenge 14 de novembre a la Capella dels Dolors amb el concert “El llaüt barroc alemany. Obres de J.S. Bach i S. L. Weiss” a càrrec d’Andreas Martin. El llaütista presentarà un programa que pren com a inspiració i motivació el record de la trobada entre aquests dos grans representants de l’era barroca.

El tercer concert vol ser una aproximació a l’univers musical de Bach a través d’una de les obres més emblemàtiques del compositor: Les Variacions de Goldberg. En aquest cas la cita serà dissabte 20 de novembre també a la Capella dels Dolors on Ensemble Pyrene ens aproximaran a la figura del compositor tot descobrint part del seu entorn i anècdotes de la seva vida.

El grup resident de la Setmana, el Trio Barroc del Cafè seran els protagonistes del quart concert, “La flauta de bec en temps de Bach”. Obres de Telemann, Schickhardt, Händel, Hasse i J. S. Bach, el dia 21 de novembre a la Capella dels Dolors. Joan Vives, Mireia Ruiz i Daniel Regincós convidaran a l’espectador a fer un recorregut pel repertori original per a flauta de bec escrit pels compositors alemanys i contemporanis de Bach.

La Setmana es clourà el 28 de novembre amb un concert d’orgue a càrrec de Mercè Sanchís a la Parròquia de la Mare de Déu de l’Esperança amb qui també s’ha iniciat una via de col·laboració. Un concert, amb l’orgue com a únic protagonista que no podia faltar en un cicle musical dedicat a Bach, un músic que ha esdevingut el gran referent de l’instrument.

Finalment no podien faltar les activitats paral·leles que es realitzaran gràcies a la col·laboració de Te de Tertúlia. Enguany i per encetar la Setmana, Joan Vives oferirà un retrat musical del gran mestre en format de conferència. Ho farà el 13 de novembre a l’Aula de Teatre.

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament de Mataró

 

 

Deixa un comentari