Publicat el 21/04/2021

Alumnes, mestres i pares ofereixen idees per evitar el malbaratament alimentari en una publicació que també té el suport del grup de restauradors Forquilla Badalona

La Xarxa d’Escoles de Badalona per a la Sostenibilitat (XES-Bdn) presentarà aquesta diada de Sant Jordi el llibre Receptes per no llençar res. La publicació ha estat elaborada a partir del treball dels mestres i dels alumnes de la xarxa en relació amb el malbaratament alimentari i els impactes ambientals que això comporta. L’objectiu del llibre és sensibilitzar sobre aquest problema i oferir una eina útil que serveixi d’ajuda i inspiració a l’hora d’aprofitar millor el menjar.
La XES-Bdn, que enguany celebra el seu 10è aniversari, està integrada pels centres educatius de la ciutat que compten amb el distintiu d’Escola Verda de la Generalitat i coordinada per l’Ajuntament de Badalona i el Centre de Recursos Pedagògics de Badalona.

El grup de restauradors Forquilla Badalona ha col·laborat també en l’elaboració del llibre, supervisant les receptes aportades pels alumnes, famílies i mestres dels diferents centres que formen part de la xarxa, amb un enfocament professional i, alhora, donant un valor afegit a les receptes que s’hi recullen.

Al llibre es troben una quarantena de receptes des de les més tradicionals, com ara la coca de recapte, fins a d’altres menys conegudes i originals, com és el cas del pesto de fulles de pastanaga. A més, al llibre s’hi recullen una sèrie de consells per evitar el malbaratament alimentari que han estat proposats, consensuats i il·lustrats pels alumnes de les Escoles Verdes de Badalona.
Receptes per no llençar res es publicarà en format virtual coincidint amb la diada de Sant Jordi i podrà ser consultat al web de l’Ajuntament de Badalona (www.badalona.cat).
Per facilitar l’accés directe al llibre, durant la diada de Sant Jordi els establiments del grup Forquilla Badalona obsequiaran els seus clients amb un imant de nevera que conté un codi QR amb el que s’hi podrà accedir de manera directa. La idea i l’objectiu és poder tenir a mà i a la cuina el llibre i fomentar així un millor aprofitament dels aliments.
Posteriorment, el dia 5 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, s’editarà un nombre limitat d’exemplars que seran repartits entre les Escoles Verdes de Badalona.

El pròleg del llibre va a càrrec de l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, qui també ha aportat una recepta tradicional d’aprofitament per tal d’expressar d’una manera activa el seu suport a la iniciativa.

 

Deixa un comentari