Publicat el 09/10/2022

A més d’una nova imatge i reorganització dels continguts, la Xarxa Municipal de Biblioteques  s’ha vinculat amb el web de l’Agenda Cultura per potenciar la difusió de les activitats

 

 

 

El web Badabiblios.cat de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona es renova. L’espai presenta una nova imatge gràcies a l’aplicació de millores tècniques i de disseny, a més d’una reorganització i actualització dels continguts.
La principal novetat del nou web és la creació d’un apartat d’autors literaris locals que té per objectiu donar visibilitat als escriptors de la ciutat i difondre la seva obra.
Per fer aquest nou apartat, s’ha dut a terme una tasca de cerca i revisió de les dades del fons local per crear un espai per a cada autor. Amb la voluntat d’augmentar i millorar aquesta pàgina, s’anima als escriptors badalonins a què col·laborin en la tasca de manteniment i actualització del mateix i es fa una crida als autors perquè, si no es troben en aquesta base de dades o hi ha alguna referència biogràfica o bibliogràfica que vulguin afegir o modificar, es dirigeixin a badabiblios@gmail.com per sol·licitar els canvis.

Una altra novetat és que ara el portal de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona està vinculat amb l’Agenda Cultural, la qual cosa facilita les tasques de publicació de les activitats i augmenta les seves possibilitats de difusió.

Millor funcionament i organització
Les millores tècniques del web estan orientades a l’obtenció d’un millor funcionament i usabilitat, i se li han aplicat mesures de seguretat.
Pel que fa als continguts, en tractar-se d’una web amb força informació, era necessari dur a terme una clara arquitectura de continguts que simplifiqués la navegació.

Badabiblios dona informació sobre els serveis de la XMBB i ofereix cobertura a les necessitats i els objectius del programa de dinamització de projectes i activitats de les sis biblioteques de la ciutat.

El nou web de Badabiblios.cat consta de sis blocs diferenciats:

  • Nosaltres:Apartat d’informació sobre la Xarxa Municipal de Biblioteques, i les sis biblioteques que la conformen.
  • Activitats:Aquí trobareu l’agenda d’activitats i el programa de dinamització de la lectura i el coneixement que s’ofereix diferenciat per segments d’edat: públic infantil i familiar, i públic juvenil i adult.
  • Serveis:On es detallen els serveis que s’ofereixen: carnet, préstec, formació i informació de serveis també diferenciats per segments d’edat.
  • Col·lecció:Política de col·lecció i fons especials.
  • Fons Local:Col·lecció i autors locals.
  • Connecta’t:Apartat dedicat als tràmits en línia.

Amb la renovació del web s’aprofundeix en el coneixement, els serveis i les activitats de la XMBB, que s’augmenti la consulta a l’ampli fons documental i que es dediqui especial atenció als escriptors locals i les seves obres.

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Badalona

 

Deixa un comentari