La web de l´Any Espriu ja és operativa | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 23/01/2013

La celebració de l´Any Salvador Espriu, que va arrencar institucionalment el dimecres 23 amb un acte al Palau de la Música, acaba d´estrenar una eina de recopilació i projecció de totes les activitats, i que finalment passarà a formar part del Centre de Documentació i Estudi Salvador Espriu d´Arenys de Mar.
D´entre els continguts ja carregats, el portal rep els visitants amb ´la frase del dia´ extreta de la seva obra i que pretén donar a conèixer alguns dels seus versos i frases més importants.
Una primera part planteja una biografia interactiva de l´autor, amb la seva bibliografia, la seva ´webgrafia´ amb enllaços d´Internet relatius a l´autor, una mediateca amb materials audiovisuals en virtut d´un conveni amb TV3, i una fototeca.
Aquest últim apartat, que conté imatges des de la infància fins a retrats al costat del seu amic Rosselló-Pòrcel, s´anirà ampliant amb la col·laboració del Centre de Documentació i Estudi Salvador Espriu (CDESE), que està digitalitzant el seu fons i serà, en última instància, el dipositari i destinatari final d´aquest portal web un cop finalitzi la celebració del l´Any Espriu.
El portal també ofereix una versió 2.0 sobre l´autor, amb un apartat dedicat al seu perfil digital (on s´introduiran les iniciatives escolars i ciutadanes) i social (amb un recull de totes les referències esdevingudes en les xarxes socials durant l´efemèride).
Un apartat d´agenda personalitzable i un bloc que s´anirà enriquint amb les cròniques de cada un dels actes són el colofó d´aquest portal, i els espais cridats a créixer de manera important durant aquest any.
La nova directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), Laura Borràs, ha estat la creadora del portal
www.anyespriu.cat

Deixa un comentari