Publicat el 24/08/2021

La web mostra l’agenda comarcal dedicada a petits i grans, 10 rutes amb ubicacions destacades de cada municipi i reportatges amb tota la informació relativa al Maresme

La iaia del Maresme és el personatge creat pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme per acompanyar tant als turistes com als residents de la comarca en les seves aventures.
De nom Coia, la iaia és una experta en el Maresme i ofereix la informació relativa al turisme familiar per la comarca. Sempre va amb el seu amic, en Picotet, un ocell picot negre.

Compta amb una pàgina web:https://www.laiaiadelmaresme.cat/ en la que es pot trobar l’agenda del dia amb les activitats dirigides a tota la família, com espectacles, inflables, exposicions o viatges en carrilet.
També té un apartat de blog en el que la iaia aporta els seus coneixements de la comarca i proposa activitats o excursions temàtiques, els millors plans per fer en cada època de l’any o proporciona receptes amb els productes més típics del Maresme, com els pèsols o les maduixes.

Però la característica principal de la iaia del Maresme són les rutes pels diversos municipis.
Ha dividit la comarca en 10 rutes i cada una d’elles passa per una o diverses poblacions, proposant diferents ubicacions de cada poble o ciutat per visitar. A cadascun d’aquests punts, es pot trobar informació i activitats a fer pels més menuts.

Aquestes rutes estan pensades tant pels residents del Maresme que volen aprofundir en la seva terra com pels turistes que venen de vacances i les volen aprofitar per conèixer el territori. Per ells hi ha llistats els establiments recomanats on poder-se allotjar o menjar alguna cosa. La web està en diferents idiomes: català, castellà, anglès i francès.
També s’inclouen reptes, endevinalles i passatemps per fer en família. A més, es poden descarregar medalles i diplomes conforme s’han superat totes les activitats.

La iaia del Maresme va néixer com una guia turística que s’oferia als viatgers a les Oficines de Turisme, però s’ha acabat convertint en un referent de les activitats familiars de la comarca. Les persones que ho desitgin també poden adquirir la guia en paper posant-se en contacte amb el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme a l’adreça info@turismemaresme.cat.

A més de la pàgina web, també compta amb un perfil d’Instagram (@laiaiamaresme) on trobar tota la informació de forma ràpida i visual, a més d’anunciar les festes majors i altres esdeveniments d’interès de cada municipi.
La iaia és un personatge creat des del Maresme i pel Maresme, fet per totes les famílies que volen gaudir de la comarca.

Redacció
Imatge i Font: Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

Deixa un comentari