La Volta Ciclista a Catalunya passa per Badalona aquest proper cap de setmana | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 21/03/2012

Badalona acollirà el final de l’etapa del dissabte 24, davant el Palau Municipal d’Esports, i de la sortida de la darrera etapa el diumenge 25, a la plaça de l’Assemblea de Catalunya


Badalona serà la seu de l’arribada de la penúltima etapa de la Volta Ciclista a Catalunya aquest dissabte 24 de març, i de la sortida de la darrera etapa, el diumenge dia 25. L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat que el pas de la “Volta” per aquesta ciutat dos dies consecutius coincidint amb el cap de setmana permetrà que els aficionats al ciclisme puguin gaudir d’aquesta competició que enguany arriba a la seva 92a edició. Segons Garcia Albiol, que la Volta torni a tenir un final i un principi d’etapa a Badalona posa de manifest que aquesta és una ciutat on s’organitzen esdeveniments esportius de gran nivell.


Amb motiu del pas d’aquestes dues etapes de la Volta hi haurà talls a la circulació de vehicles i a determinats carrers no es podrà aparcar. A més, el servei d’autobús de la ciutat modificarà el recorregut de moltes de les seves línies mentre es disputin les proves. El servei tornarà progressivament a la normalitat a partir del moment en què es restitueixi la circulació de vehicles.


Dissabte 24 de març. Etapa Sant Fruitós de Bages-Badalona “Màgic”
L’arribada de la cursa a Badalona està prevista sobre les 16.15 hores per la carretera de la Conreria.
A partir d’aquí els ciclistes seguiran el següent recorregut: Av. Conflent, Av. Martí Pujol, Av. dels Vents, Av. de Puigfred, rambla de Sant Joan, Av. de la Concòrdia, Don Pelai, Av. Marquès de Sant Mori, pl. d’Ernesto Che Guevara, Av. Marquès de Sant Mori, Av. Doctor Bassols, Joan S. Bach, Av. Alfons XIII, pl. del President Tarradellas, pl. de Pep Ventura, Francesc Macià, Creu, Francesc Layret, Sant Bru, riera de Canyadó, rotonda de l’Alguer, Av. de Pomar i Av. de Conflent.


Els ciclistes faran una volta i mitja per aquest circuit urbà que recorrerà diversos barris de la ciutat. L’arribada correspondrà al segon pas per la línia de meta, situada davant del Palau Municipal d’Esports, a l’avinguda d’Alfons XIII.


Els carrers per on passarà la cursa restaran tancats al trànsit a partir de les 15.45 hores hores i durant unes 2 hores, aproximadament. També es prega no estacionar a partir de les 8 del matí del dia 24 als següents indrets:


• Av. dels Vents, entre Martí Pujol i Nelson Mandela, costat muntanya.
• Cordó central de l’avinguda del Puigfred.
• Carrer de Don Pelai, entre el carrer de Torí i el de Salvador Seguí, “el Noi del Sucre”, costat esquerre.
• Cordó central de l’avinguda del Marquès de Sant Mori, des de la plaça d’Ernesto Che Guevara a l’avinguda del Doctor Bassols.
• Plaça de Pep Ventura, entre el carrer de Saragossa i de Miquel Servet.
• Carrer de la Riera de Canyadó, entre el carrer de Sant Bru i d’Occitània, costat Mataró.


Diumenge 25 de març. Etapa Badalona “Màgic”-Barcelona
La sortida de la darrera etapa de la Volta tindrà lloc el dia 25 a les 11.15 hores, a la plaça de l’Assemblea de Catalunya i es farà neutralitzada, de manera que els carrers s’obriran al trànsit un cop passin els ciclistes.

El recorregut que seguiran és el següent: Pl. de l’Assemblea de Catalunya, Av. del President Companys, Av. de Pomar, rotonda de l’Alguer, Av. de Joan d’Àustria, Av. de Bach de Roda, Av. de Bufalà, Av. dels Vents, Av. De Puigfred, rambla de Sant Joan, Miquel Servet, Baldomer Solà, Av. d’Alfons XIII, Pau Claris, Av. Caritg, Av. Marquès de Sant Mori, Pl. Ernesto Che Guevara, Av. Marquès de Sant Mori, pl. de Trafalgar, Av. de Pius XII i sortida de Badalona per la pl. de Salvador Dalí.


Les afectacions al trànsit i l’aparcament seran les següents:


• A partir de les 7 del matí la zona de sortida situada al carrer de la Via Augusta i del Germà Juli, entre carrer d’en Prim i carrer del Temple haurà de quedar disponible per a l’organització, sense trànsit ni vehicles estacionats.
• A la plaça de l’Assemblea de Catalunya i al carrer de les Termes Romanes tampoc s’hi podrà aparcar des de les 7 del matí i fins a les 12.30 hores.
• El tram de l’avinguda del President Lluís Companys entre la plaça de la Medicina i el carrer de la Via Augusta quedarà tancat al trànsit a partir de les 7 hores.


Cal destacar, a més, que durant els dies 23 i 24 no es podrà aparcar a la plaça del President Tarradellas ni tampoc a l’avinguda de Navarra-Camp del Centenari.


La Guàrdia Urbana vetllarà pel bon funcionament d’aquesta prova esportiva al seu pas per la ciutat.


Per tal d’informar als ciutadans sobre tota aquesta sèrie d’afectacions, l’Ajuntament de Badalona ha editat 17.000 fullets informatius que s’estan repartint pels habitatges, botigues i locals comercials dels carrers per on passaran els ciclistes. En aquests mateixos carrers també s’han col·locat ja fa uns dies 200 plafons amb senyalitzacions viàries on s’informa sobre les afectacions de trànsit. L’Ajuntament de Badalona demana disculpes per les molèsties que la celebració d’aquesta prova esportiva pot suposar i agraeix la col·laboració ciutadana.


Badalona ja va formar part de la Volta a Catalunya en cinc ocasions al llarg de la història de la cursa l’any 1972, el 1973, el 1986, el 1999 i l’any 2000

Deixa un comentari