Publicat el 10/07/2018

Divendres 13 de juliol dedicat  al  gòspel i al jazz, i dissabte 14, vetllada de cultura russa amb el grup Vecherinka

El Festival d’Estiu de la ciutat, “Nits al Port de Badalona”, continua amb la seva programació musical amb un cap de setmana, el segon, dedicat a la veu i a obrir l’escenari del Port de Badalona a propostes culturals d’arreu, concretament, la russa. En aquesta ocasió, arriben a l’escenari el cap de setmana del 13 i 14 de juliol dues fantàstiques vetllades, sempre a les 22h, i sempre amb accés i aparcament gratuïts.

Donarà entrada a la nit del 13 de juliol, puntualment a les 22.00h,  el grup Gòspel Sentits Badalona, nascut el 2002 amb els joves de l’Esplai Aspirantat Sant Josep i el seu entusiasme pel gòspel a l’apropar-se i participar-ne en un concert dels actuals Twocats pel Gospel. Des dels seus inicis, el principal objectiu del grup ha estat que persones amb edats, creences i filosofies de vida diferents gaudeixin de la música moderna i en especial el gòspel. Aquest grup amateur crea un tipus de música connectada amb l’espectador. Tot i el seu enfoc de la música com a entreteniment i diversió, busquen ser fidels als temes originals i a alguns de més clàssics. En el repertori del col·lectiu hi figuren espirituals negres, gòspel modern i contemporani, amb incursions en el món del swing, el soul, el hip-hop i el rock’n’roll, tot en llengua anglesa amb origen en a capella. Sonaran I Love To Praise Him, I Smile, i, evidentment, Oh Happy Day.

A les 23.00h,  a la segona part de la vetllada, omplirà l’escenari el grup de jazz Mar Vilaseca Quintet. La cantant del quintet de jazz Mar Vilaseca, formada en nombroses escoles de música de reputació com el Conservatori del Liceu i l’ESMUC, és avui una artista en ple desenvolupament de la seva carrera musical, disposada a despuntar en el panorama jazzístic nacional amb el seu propi repertori i la seva pròpia música. El seu projecte més recent reuneix en un quintet a cinc joves músics que representen l’actual escena del jazz de Barcelona. En aquest, les composicions de la cantant es mostren com una part molt important del seu repertori, en les quals s’aprecia la seva afecció per estils molt diferents, com el pop clàssic, la música negra dels 70 i el jazz en totes les seves múltiples facetes. En tot això també en formen part alguns estàndards amb arranjaments propis. Tell me god, I wont be late, Fly far away…són alguns dels temes que escoltarem

 La següent nit, el 14 de juliol, l’espectacle gira entorn la cultura russa, i arriba al Port de la mà del grup Vecherinka, un col·lectiu amb la plena dedicació a la difusió del folklore i la tradició russes en tots els seus àmbits. Començant des de les formes més elementals de les tradicions, actualment comprèn al seu repertori danses, cançons i jocs de totes les regions de Rússia. El col·lectiu ens porta des de les cançons i danses més ancestrals fins el contemporani repertori d’autor conegut, recollint les peces més populars a Occident com Nits de Moscou i Katiusha.
Els vestits tradicionals, els xals multicolors, els instruments tradicionals, entre ells l’acordió, la balalaica i les culleres, i el folklore en general no tan sols acullen el públic, sinó que aquest és involucrat en danses i cançons, trencant la barrera entre l’escena i l’espectador. Complementaran aquesta nit una petita mostra i tast d’artesania i gastronomia russa.
Totes les actuacions comencen a les 22h. L’accés al port durant el festival és lliure, l’aparcament és gratuït i es complementa amb oferta gastronòmica.
El festival l’organitza Marina de Badalona, amb el suport de l’Ajuntament de Badalona i de diferents patrocinadors locals que hi col·laboren per mantenir aquesta cita estiuenca de referència.

Programació properes Nits al Port de Badalona 2018.
20 de juliol, a les 22h
GALA DE DANSA amb el Jove Ballet Clàssic & Friends, sota la direcció de Marisa Yudes.

21 de juliol, a les 22h
NIT D’ÒPERA amb la representació de Cavalleria Rusticana, de Pietro Mascagni. Durant la peça musical i la nit,  tindrà molt protagonisme la cultura del vi.

 

Deixa un comentari