Publicat el 03/08/2022

La Festa de la Verema comença a escalfar motors. Fa mesos que es treballa i l’Ajuntament ja va començar a fer bullir l’olla perquè la ciutadania estigui preparada per a una edició molt especial

 

 

 

Aquesta edició de la Verema suposa la recuperació del principal esdeveniment que se celebra al poble i que durant dos anys no s’ha pogut festejar com cal a causa de la pandèmia. Seran deu dies, del 8 al 18 de setembre, d’intensa activitat que uneix tradició i innovació, en què, a més de posar en relleu la identitat vitivinícola i el patrimoni cultural d’Alella, s’afavorirà el retrobament de la ciutadania i es donarà impuls al municipi com a capital i motor de la DO Alella.
Una festa amb quatre pilars
L’enogastronomia és un dels quatre pilars que sustenta la festa. Enguany es recupera la Mostra de Vins i Gastronomia a l’Hort de la Rectoria, que funcionarà de forma diferent perquè les degustacions de menjar es pagaran directament als estands de restauració, i es consolida la proposta Tapes+Vi.
El vi i la vinya, és el segon pilar,  present amb els tastos amb personalitat amb Audrey Doré, sommelier del Celler de Can Roca, Iolanda Bustos, xef biodinàmica, i el reconegut sommelier César Cánovas, amb activitats tradicionals com la tallada de raïm o les visites als cellers i altres de noves com el tast de vins sota les estrelles o el tast de raïm i productes locals a la Vinya Testimonial.
Les activitats festives també tenen un paper rellevant. La mostra d’oficis i els músics de carrer i els tradicionals correfocs, cercaviles, espectacles familiars, concerts…

S’estrena la proposta Vinema
La Festa de la Verema és també identitat i cultura. Enguany, com a novetat, s’estrena el Vinema, un esdeveniment que uneix una mostra de curts amb tasts de vins i gastronomia, programat per al dissabte 10 a les 18.30h i el diumenge 11 a les 12.30h. Les entrades es poden adquirir a partir del 22 d’agost a l’Oficina de Turisme i per Internet a través de la pàgina alella.cat/vinema.

Alella, el vi humà
Coincidint amb la celebració es presentarà el llibre Un país en la copa. Alella, el vi humà, de Laura Saula, que recull les experiències i el testimoni de persones vinculades amb el món del vi, que han jugat un paper destacat en el manteniment d’aquesta activitat.
La publicació estarà acompanyada d’una exposició del fotògraf Jordi Borràs que es podrà visitar a Can Lleonart del 9 al 26 de setembre.

Primer Premi Verema d’Alella
Una altra novetat serà l’estrena del Premi Verema d’Alella, una nova proposta amb la qual es vol reconèixer cada any persones rellevants que han ajudat a créixer i difondre la cultura i la identitat del poble.
Aquests primers premis faran un reconeixement a la sommelier Rosa Vila i l’enòleg Josep Bassas.

La proposta artística de Can Manyé
Can Manyé ha preparat un projecte molt especial dirigit per l’artista Sara Milian. “Pedra, paper, territori. Creació i pensament des de la Verema”, és una proposta participativa que impulsa la reflexió vers el món vitivinícola, la sostenibilitat i la gestió del territori a través de l’elaboració de llibres d’artista.
L’exposició tindrà lloc de l’1 al 7 de setembre a partir de col·loquis coordinats per Montserrat Serra i tallers de creació en col·laboració amb reconeguts artistes de l’entorn com Tomàs Bel, Victòria Pujadas i Enric Satué. La mostra s’inaugurarà el 10 de setembre a les 18h i es podrà visitar fins al 16 d’octubre. Més informació a alella.cat/canmanye.

Espectacle inaugural
La inauguració oficial de la Festa de la Verema serà el 9 de setembre a les 19h. Comptarà amb els ingredients habituals i un de nou i destacat: un espectacle preparat especialment per a l’ocasió per la Companyia Art i Passió. A l’acte està prevista la participació de Laura Vilagrà, consellera de presidència de la Generalitat.

Inscripcions
Les inscripcions a les activitats es podran fer a partir del 26 d’agost a l’Oficina de Turisme i per Internet des de la pàgina www.festaverema.alella.cat.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament d’Alella

 

Deixa un comentari