Publicat el 21/07/2014

La Festa de la Verema celebra el seu 40è aniversari, del 12 al 14 de setembre, amb la presència d’una de les persones més enteses en el món del vi i més reconegudes a nivell internacional: Pedro Ballesteros, l’únic professional de tot l’Estat espanyol amb el títol de Master of Wine. És el títol que atorga el prestigiós i selecte institut Masters of Wine de Londres, a través del qual es promou l’excel·lència, la interacció i la formació en tots els sectors de la comunitat global del vi.
Pedro Ballesteros passarà l’últim dia de la Festa, el 14 de setembre, a Alella. A més de visitar tots i cadascun dels vuit cellers de la Denominació d’Origen, el “gurú” del vi oferirà una classe magistral (masterclass) el diumenge a la tarda al celler Alella Vinícola amb el títol “Alella, on vols anar?”, en la qual exposarà el posicionaments dels vins de la DO al mercat internacional i guiarà un tast amb un vi de cada celler, triat per ell mateix.
La Verema té, però, d’altres noms propis de reconegut prestigi: Ferran Centelles, Meritxell Falgueras i Rosa Vila. L’Ajuntament els ha convidat perquè ofereixin tres masterclass que substituiran el curs i concurs de tast de vins. El 16 de setembre, el sommelier del Bulli, Ferran Centelles, farà una classe magistral sobre maridatge i funcions del sommelier. El 17 de setembre, la sommelier Meritxell Falgueras parlarà sobre les metàfores del vi; i el dia 18, la sommelier alellenca Rosa Vila, explicarà el recorregut del raïm des de la verema fins a la copa.
Enguany, a més, la 40a Festa de la Verema tindrà com a pregonera a una de les més importants ambaixadores del vins de la DO Alella: la cuinera Carme Ruscalleda. La reconeguda xef de Sant Pol de Mar és la cuinera amb més estrelles Michelin del món. En té set en total: tres pel restaurant Sant Pau de Sant Pol, dos pel Moments de Barcelona i dos més pel Sant Pau de Tokio.

Deixa un comentari