La UCSI de l’Hospital de Mataró renova la Certificació ISO 9001: 2008 | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 02/12/2011

La Unitat de Cirurgia sense Ingrés (UCSI) de l’Hospital ha obtingut la renovació de la certificació de qualitat ISO 9001: 2008. Aquesta unitat va ser la primera UCSI de Catalunya en obtenir aquesta certificació, l’any 2004. L’empresa certificadora, destaca en el seu informe que el sistema de gestió de la qualitat “està ben implantat i és força útil per la millora continua del servei. L’organització manté l’índex d’intervencions i el bon nivell d’atenció als usuaris i de resposta a les seves consultes o queixes”.


El Dr. Miquel Prats, coordinador de la UCSI, destaca “la bona feina” que cada dia fan “no només l’equip de la nostra unitat, sino d’altres serveis com Anestèsia, Admissions, Formació i Qualitat”. L’informe de certificació indica com a punts forts la millora en el seguiment d’indicadors, amb dades molt fiables.


També posa especial èmfasi en el fet que compti amb protocols quirúrgics complets i detallats que s’actualitzen regularment; la traçabilitat de les històries clíniques i intervencions, actuacions realitzades i seguiment posterior del pacient a l’aplicatiu informàtic. Finalment, detalla com a “molt positiu” la realització de reunions de qualitat, en les que es fa el seguiment de les accions preventives i correctives obertes.


La UCSI de l’Hospital de Mataró va fer l’any 2010, un total de 5.379 intervencions, que representen el 65,33% de l’activitat quirúrgica de la institució.  La UCSI acull activitats de Cirurgia Major Ambulatòria (CMA), que són procediments quirúrgics, terapèutics o diagnòstics, que necessiten cures post-operatòries de curta duració i per tant, no fa falta l’ingrés hospitalari.


El Consorci Sanitari del Maresme aposta per uma gestió integral de la qualitat. El passat mês d’octubre, l’Hospital de Mataró va obtenir el premi TOP20 com un dels com un dels millors hospitals  en la categoría Grans Hospitals Generals a l’àmbit de l’Estat Espanyol.

Deixa un comentari