La UB i PIMEC signen un conveni per enfortir el vincle entre universitat i empresa | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 24/01/2013

El president de PIMEC, Josep González, i el rector de la Universitat de Barcelona (UB), Dídac Ramírez, han signat un conveni de col·laboració per acostar els móns de la universitat i l’empresa, de l’esperit innovador i emprenedor, i així aprofitar al màxim les potencialitats dels dos àmbits.
L’objectiu principal de l’acord és millorar l’adequació de l’oferta universitària, tant de docència com de recerca, a les necessitats de les pimes, els empresaris i els treballadors, així com promoure la innovació i l’emprenedoria. Per això, ja s’està consensuant un pla de treball per al 2013 i 2014 en què es desenvolupin projectes i accions conjunts. Entre d’altres, es proposa la col·laboració entre les borses de treball de PIMEC i la UB; facilitar les pràctiques a les empreses; organitzar trobades sectorials entre empresaris i investigadors; participar conjuntament —empresaris i experts docents— en actes puntuals d’una i altra institució per reforçar el vincle i crear vies de diàleg i treball, i dissenyar i impartir, també de manera conjunta, cursos amb titulació de la UB.
Per Dídac Ramírez, «aquest conveni és estratègic perquè fomenta la col·laboració de la UB amb el seu entorn productiu, que està caracteritzat per la petita i mitjana empresa». En aquest sentit, el rector de la UB assenyala que
«la relació universitat-empresa permet completar la innovació i l’emprenedoria de les activitats universitàries. Unes funcions que l’empresa desenvolupa i que també tenen un valor afegit en l’aplicació dels nostres resultats docents, de recerca i transferència».
Segons Josep González, cal reforçar aquesta relació perquè
«allò tan lògic que la recerca a la universitat ha de ser un focus d’emprenedoria, així com que allò après a la universitat es trasllada a l’empresa per generar innovació i riquesa, no funciona tant com s’esperaria perquè cal que les institucions vinculades a aquesta transferència vetllin pel procés».
PIMEC i UB creuen que, com a agents econòmics i socials, la col·laboració, participació i debat entre les dues institucions faran amplificar els resultats que generen aquests dos àmbits, i per tant, treballen pel creixement econòmic, el progrés científic i els beneficis socials.

Deixa un comentari