Publicat el 13/04/2015

La Cremada del Dimoni, el dia 10 de maig, tornarà a ser l’acte central de les Festes de Maig de Badalona, el conjunt d’activitats culturals que se celebren a la ciutat al voltant de la vigília de Sant Anastasi, patró de Badalona.
Les festes arrencaran amb el pregó de la nedadora badalonina Mireia Belmonte el divendres 1 de maig, a les 19 hores, a la plaça de la Vila i a partir d’aquest moment Badalona es tornarà a omplir d’actes de cultura popular, concerts, actuacions, fires i actes festius pensats per a tots els públics.
El vespre del dia 10 de maig, vigília de Sant Anastasi, copatró de Badalona, tenen lloc una sèrie d’actes de cultura popular coneguts sota el nom de Nit de Sant Anastasi. Un seguici format pels elements festius de la ciutat i amb totes les entitats de cultura popular i tradicional catalana arriba a la Rambla on, després de diversos actes i un espectacle piromusical, es produeix la Cremada del Dimoni. Aquesta tradició, sorgida el 1940, està declarada d’interès turístic per la Generalitat de Catalunya.
A la platja es crema la figura espectacular d’un dimoni, d’entre 12 i 15 metres, que enguany ha estat dissenyat per Carles Carreras Serra, guanyador del 17è Premi de Disseny del Dimoni de Badalona, Crema’l tu!.
El piromusical d’enguany serà també especial amb millors efectes digitals i un repàs de cançons que han marcat època.
Enguany la Cremada del Dimoni tindrà un caràcter especial ja que celebra el seu 75è aniversari. Per aquest motiu s’ha editat el llibre commemoratiu La Cremada del Dimoni de Badalona de Joan Mayné; s’ha organitzat una exposició de banderoles als fanals del passeig Marítim amb la imatge dels dimonis que s’han cremat des de 1940 anomenada Dimonis a mar! i es distribuirà un pòster de forma gratuïta a l’Oficina de Turisme de Badalona amb les imatges de totes les figures del Dimoni.
Concerts de les Festes de Maig
Tal i com ja es va fer l’any passat, el Concert del Dimoni tindrà lloc el dia 10 de maig, a les 23.15 hores al passeig Marítim amb l’actuació del grup Jarabe de Palo. Dins dels concerts de les Festes de Maig el dia 23, a partir de les 19 hores, arribarà el torn del Festival Primavera Pop 2015.
Badalona torna així a ser l’escenari escollit per 40 Principales per oferir un gran concert que aplegarà un ampli ventall d’artistes nacionals i internacionals.
La programació artística de les Festes de Maig és molt àmplia i inclou també el concert de El Barrio al Palau Municipal d’Esports el dia 2 de maig i l’actuació del grup Back2days el dia del pregó a la plaça de la Vila. La plaça Trafalgar es convertirà en l’escenari el 16 de maig del grup sevillà Siempre Así i el dia 23 de maig acollirà les actuacions del Festival Rock and Roll Star. En aquest festival actuaran Manuel España (La Guardia), Javier Ojeda (Danza Invisible), Javier Andreu (La Frontera) i José Angel García (091), que junts formen un grup d’estrelles del pop/rock del nostre país. Amb La Guardia com a grup base, aquests artistes interpretaran tots els grans èxits de les seves formacions musicals.

Deixa un comentari