Publicat el 18/06/2020

Les activitats virtuals portaran el pes de la Festa Major d’enguany

Llorenç Pubill ha estat el guanyador del concurs del cartell que presidirà la Festa Major 2020 de Premià de Mar. El cartell guanyador presenta els protagonistes antagònics de la festa, el pirata Omar i el premianenc Martí, enfrontats en una lluita amb les seves armes, però amb mascaretes i mantenint la distància de seguretat d’1,5 metres, obligatòria durant l’anomenada “nova normalitat” durant la qual se celebrarà la Festa.
El cartell tindrà la seva traducció en el disseny de les samarretes en les quals la premianenca Ester tindrà un paper protagonista.
Pubill, resident a Premià de Mar des dels 2 anys, es presenta com un entusiasta del dibuix la pintura i l’escriptura, tot i que no s’hi dedica a temps complet. Treballa habitualment amb aquarel·les, acrílics i oli, però també amb programes informàtics com el Photoshop, el Painter o l’illustrator, entre d’altres. Llorenç Pubill ha participat en algunes exposicions, individuals i col·lectives, la darrera de les quals el setembre passat, a la sala Premiart.

Per la seva part, Josephine Marin, una alumna d’11 anys de l’escola el Pilar amant de la cultura popular i, en concret, de la Festa Major, ha estat la guanyadora del cartell infantil.

Una Festa diferent entre els dies 7 i 12 de juliol
Tot i que haurà finalitzat l’estat de l’alarma provocat per la crisi de la COVID-19, la Festa Major 2020, que tindrà lloc entre els dies 7 i 12 de juliol, no podrà ser com en les darreres edicions.
La necessitat de mantenir mesures de seguretat, entre elles la distància mínima d’1,5 metres entre les persones, ha obligat a l’Ajuntament, la Comissió de Festes, els voluntaris i les entitats col·laboradores a dissenyar un programa de festes en el qual els actes virtuals difosos a través d’internet i de les xarxes socials tindran molta importància.
La Festa Major mantindrà el fil conductor habitual de la invasió pirata, però actes com el desembarcament, l’assalt, la revolta o l’expulsió, entre d’altres, hauran de seguir-se virtualment mitjançant càpsules de vídeo en línia.
En canvi, hi haurà poble pescador i s’organitzaran activitats que convidaran a interactuar a la ciutadania, com ara reptes diaris, gimcanes, concursos o altres que permetin la participació activa dels veïns i les veïnes, tot plegat en un esforç perquè, malgrat les circumstàncies, la vila pugui gaudir de la seva Festa Major.

El programa definitiu de la Festa, que encara s’està acabant de tancar, es donarà a conèixer pròximament a través del web festamajor.pdm.cat.

Deixa un comentari