Publicat el 10/03/2021

Alella ha patit, com altres localitats, accions puntuals de vandalisme per part d’una part reduïda de la població que ha ocasionat danys a vehicles, mobiliari urbà i equipaments municipals

L’Ajuntament treballa des de diferents àmbits per aturar els comportaments incívics i els actes vandàlics que s’han produït en les darreres setmanes en el municipi per part d’un grup minoritari de joves de la població i d’altres municipis veïns. Aquest comportament indegut per part d’una minoria de joves, la majoria menors d’edat, es veu agreujat per la situació de confinament i les restriccions imposades per la Covid-19, unes circumstàncies difícils per a tota la societat però especialment colpidores en un moment vital de canvis i de socialització com és el de l’adolescència.

Per tal de tractar de resoldre la situació, l’Ajuntament treballa de forma transversal per donar resposta des de l’àmbit de la seguretat ciutadana (amb vigilància i investigació policial) i també, i sobretot, des de la vessant preventiva i de sensibilització, sota el paraigües de la Taula de Convivència, un espai de treball, reconegut i amb representativitat de les diferents àrees i serveis de l’Ajuntament que té com a finalitat promoure la convivència i resoldre les situacions de conflicte, d’una manera col·laborativa, coordinada i participativa.
A més, des de l’àrea d’Adolescència i Joventut es realitzen accions de sensibilització, dins i fora de l’àmbit educatiu, tant per a joves com per a les seves famílies, i s’ha reactivat el treball dels educadors i educadores de carrer.

En paral·lel, la Policia Local d’Alella treballa de forma coordinada amb el cos dels Mossos d’Esquadra i les policies locals del Masnou i Teià per aturar aquesta situació. Les investigacions que es duen a terme ja han permès la identificació de diversos menors del municipi i de les localitats veïnes que han estat citats en qualitat d’investigats per la seva participació en els presumptes delictes de danys, lesions, amenaces, coaccions i tracte degradant. Les investigacions es mantenen obertes i no es descarten noves imputacions.

L’Ajuntament apel·la a la col·laboració i a la complicitat del jovent i les seves famílies per tal de potenciar unes actituds cíviques i respectuoses amb el poble i la seva ciutadania.

Al mateix temps, l’Ajuntament demana a la ciutadania que no es criminalitzi els i les joves en el seu conjunt i recorda que la majoria del jovent està responent de forma exemplar a la difícil situació generada per la pandèmia.

 

Deixa un comentari