-La tartamudes parla. El canvi de paradigma en acció- Conferència al Cente Cultural Calisay d’Arenys de Mar | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 11/02/2013

El proper 16 de febrer a les 6 de tarda la Sala Noble del Centre Cultural Calisay d`Arenys de Mar, acollirà la conferència: ‘La tartamudesa parla. El canvi de paradigma en acció’ per part d`en Joan Miquel Lorente González i en Luis Miguel Mourareu Torres. L’objectiu és donar a conèixer el trastorn de la tartamudesa i mostrar dos casos de superació, a partir d’assumir la pròpia vivència i superar les pors que se’n deriven.
Tot i no disposar de xifres oficials, es calcula que a Catalunya al voltant d’unes 100.000 persones poden patir el trastorn de la parla conegut com a tartamudesa o disfèmia. Allò que és més habitual és que les persones tartamudes es quedin arraconades sense parlar, per les pròpies pors i angoixes, producte tan d’una injustificada estigmatització social com d`un profund desconeixement del que significa la tartamudesa. En aquest sentit, tant Lorente com Mourareu han superat aquesta por i ens ofereixen el seu model de canvi de paradigma.


El vell paradigma és el de l’autocompasió i els temors a fer front al món exterior. El nou paradigma proposat és el de la confiança, el de voler ser protagonista de la pròpia vida, el no dubtar d´un mateix. I es fa d`una manera… divertida. El canviar de paradigma és el viatge del vell al nou, és un viatge conegut des de molt antic però oblidat per la majoria de les persones.
L’acte, està organitzat conjuntament per l’Associació “Arenys viu i conviu” i l’Associació de la Tartamudesa de Catalunya (ATCAT), i compta amb el suport de l’Ajuntament d’Arenys de Mar.


Recordeu:

Dissabte, 16 de febrer de 2013 a les 6 de la tarda a laSala Noble del Centre Cultural Calisay, Riera del Pare Fita, 31, Arenys de Mar

Deixa un comentari