La SPAM recull un gos desaparegut a Huelva des de feia dos anys. L’animal rondava perdut per Mataró, a més de 1.000km de casa seva. | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 26/04/2012

Leidy avui és una gossa feliç, com també ho són els seus amos, que encara no s’acaben de creure que la gosseta hagi tornat a casa. I és que Leidy va desaparèixer fa dos anys a Huelva, després de sortir a fer un tomb a prop de la finca on vivia. A partir d’aquell moment, en José Blandón i la seva família van fer el possible per retrobar-la: penjada de cartells, denúncia a la policia i boca a orella. Però res no va servir per fer-la tornar.
Però el 15 d’abril la sort de Leidy va canviar. Unes persones la van trobar perduda a prop del cementiri de Mataró i la van dur al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAC), gestionat per la SPAM. Allà, l’equip veterinari va procedir a fer la revisió reglamentària i va ser en aquell moment en què van detectar que la gosseta duia microxip. Fent les investigacions pertinents, es van adonar que el xip no estava donat d’alta a la base de dades catalana, l’AIAC. Per això, es va continuar la recerca a través del REIAC, que engloba registres d’altres comunitats, i van comprovar que el gos procedia d’Andalusia i que hi havia una denúncia per pèrdua o robatori sobre el gos. Va ser en aquell moment que es va contactar amb la família.
En despenjar el telèfon, en José Blandón no s’ho podia creure i va demanar que la tornessin a dur a casa seva. Quan la Leidy va arribar, segons explica Blandón, va reconèixer l’indret de seguida. Ara, tota la família s’alegra de poder passar els darrers anys de Leidy amb ella, donat que la gosseta ja té 14 anys.
Des de la SPAM, la Sílvia Serra explica que “fets com aquests només s’expliquen si el gos ha estat robat  o bé recollit al carrer amb bona fe, enlloc de dur-lo a un centre veterinari on haguessin pogut comprovar si el gos que visiten pertany a la persona que el porta”. En aquest sentit, afegeix que “el microxip és la salvació dels nostres animals de companyia. Leidy no ha tingut en dos anys l’oportunitat que ningú no li comprovés si duia microxip per retornar-la abans a la seva família, estalviant-li tant de patiment.  Però sempre val més tard que mai….”.

Deixa un comentari