Publicat el 08/08/2018

Cal respectar en tot moment la senyalització que la Societat de Caçadors instal·larà als camins i pistes forestals (inicis, creuaments i finals) que donin accés a la zona de les batudes.

 La Societat de Caçadors d’Alella  ha informat que té previst realitzar caceres de porc senglar, mitjançant la modalitat d’aguait diürn (esperant l’animal a lloc que freqüènta) els propers dies 9, 10, 11 i 13 d’agost, a partir de les 19.30h, a la zona d’Alta Alella i Rials.
En els darrers anys s’ha detectat un increment considerable de les poblacions de senglars al terme municipal d’Alella, com a la resta del territori català. L’increment és degut a la manca de depredadors i la seva elevada capacitat reproductiva: les femelles crien dues vegades l’any i a cada part tenen una mitjana d’entre quatre i cinc garrins. L’excés de senglars fa que, en molt casos, surtin dels seus espais habituals i accedeixen a carreteres i zones habitades.

RECOMANACIONS:
Què podem fer a l’àmbit privat?
-No apropar-se mai a un porc senglar, perquè podrien respondre de forma violenta.
-No donar mai menjar als senglars ni a cap altre animal salvatge, ni deixar al seu abast els aliments de les vostres mascotes. Resulta contraproduent perquè s’alteren les seves pautes de comportament natural i instintiu i poden generar situacions de risc en tenir reaccions imprevisibles i perilloses.
-Llençar sempre la brossa als contenidors i tapar-los correctament després d’abocar-hi els residus.
-Instal·lar tanques als horts i jardins per evitar l’accés dels porcs senglars.
-Quan circuleu pels camins i zones forestals extremeu les precaucions per tal d’evitar possibles accidents. Cal moderar la velocitat i circular exclusivament per les vies destinades a la circulació motoritzada.
-Evitar tenir plantes bulboses a l’abast dels senglars. Són comunes en la seva alimentació.

Què fer durant les batudes?

-Cal respectar en tot moment la senyalització que la Societat de Caçadors instal·la als camins i pistes forestals (inicis, creuaments i finals) que donin accés a la zona de les batudes i en els quals s’alerta de la realització de les batudes.
-Evitar la zona de caça marcada durant la realització de batudes, pel risc que representa.
-S’ha d’evitar abandonar els camins principals quan es realitzen activitats cinegètiques.
-Quan es realitzen les batudes de senglars, els caçadors han de respectar sempre una distància mínima de 100 metres dels habitatges, i sempre col·locats d’esquenes a les àrees habitades. En el cas de caça menor, la distància mínima de seguretat es redueix a 50 metres degut que usen armes de perdigons.

 

Deixa un comentari