Publicat el 24/02/2015

La sinistralitat laboral a la comarca creix un 5%


L´Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal ha fet públiques les dades de sinistralitat laboral al Maresme durant el 2014. Les xifres  indiquen un increment dels accidents a la feina del 4,74%, segons l´índex d´incidència laboral que es calcula a partir del nombre de sinistres per cada 100.000 afiliats a la Seguretat Social.


Precisament, el 2014 va trencar la tendència a la baixa en les xifres de sinistralitat laboral que s´havien registrat al Maresme els anys anteriors. Al llarg dels 12 mesos es van notificar 2.805 baixes laborals com a conseqüència d´accidents a la feina. El 99,35% dels ferits van ser diagnosticats com a lleus; el 0,60% van tenir un pronòstic greu i 1 persona hi va perdre la vida.


D’altra banda, l´increment d´accidents respecte a l´any anterior es produeix en el bloc qualificat com a “lleu” que va registrar un augment en nombres absoluts de 204 sinistres més que el 2013. També va repuntar el de víctimes mortals tota vegada que el 2013 no se n´havia comptabilitzat cap. En quan als ferits pronosticats de “greu” la xifra va ser la mateixa (17).Com també informen des del Consell Comarcal del Maresme, per sectors econòmics, els serveis, la construcció i l´agricultura van comptabilitzar més sinistralitat laboral, en canvi a la indústria es van registrar els mateixos accidents que l´any anterior

Deixa un comentari