Publicat el 16/12/2022

Calella acollirà un cinema fòrum amb el visionat de la pel·lícula guanyadora i part del seu equip per simbolitzar el vincle imprescindible entre la indústria cinematogràfica i els espectadors

 

 

 

La Sala Mozart tornarà a ser l’escenari de la proclamació del guanyador del Premi Especial del Públic a la millor pel·lícula segons votació popular de la Gala dels XV Premis Gaudí.
L’Acadèmia de Cinema Català i l’Ajuntament de Calella mantenen viva la col·laboració per posar en valor un premi cinematogràfic atorgat pel públic, que és el destinatari de les produccions, a la sala de cinema en actiu més antiga de Catalunya (1896).

Les votacions del Premi Especial del Públic s’obren, el divendres 16 de desembre. Les 300 primeres persones que votin guanyaran de manera automàtica una subscripció a la plataforma Filmincat  i participaran en el sorteig d’una entrada doble per assistir a la Gala dels XV Premis Gaudí .
Entre tots els votants es sortejarà un any de cinema gratuït, a les sales gràcies a la col·laboració del Gremi de Cinemes de Catalunya i online gràcies a l’esmentada plataforma catalana.. Així doncs, fins al 16 de gener a les 12 hores es podrà votar a través d’aquest enllaç https://premidelpublic.premisgaudi.cat/.

Els Premis Gaudí es van obrir a la participació popular fa cinc anys per reconèixer el paper protagonista que juga el públic en el món del cinema i ja en fa tres que aquest guardó està associat a la Sala Mozart de Calella.
Aquest any, el Premi Especial del Públic s’obre a les finalistes a  Millor pel·lícula documental i Millor pel·lícula d’animació, que hi optaran juntament amb les produccions nominades a Millor pel·lícula i Millor pel·lícula en llengua no catalana.

Els nominats que poden optar al reconeixement del públic dels Gaudí 2023 són:

Millor pel·lícula: Alcarràs, El fred que crema, Nosaltres no ens matarem amb pistoles i Suro.

Millor pel·lícula en llengua no catalanaLa maternal, Mantícora, Pacifiction i Un año, una noche.

Millor pel·lícula documental: Cantando en las azoteas, El sostre groc, Oswald, el falsificador i Tolyatti Adrift.

Millor pel·lícula d’animació: Tadeu Jones 3. La taula maragda.

La Gala dels XV Premis Gaudí se celebrarà el 22 de gener i serà emesa en directe per TV3.

Passi especial del film guanyador
Per primera vegada, amb la cinta guanyadora del Premi Especial del Públic es farà un cinema fòrum a la Sala Mozart uns dies després de la seva proclamació, amb presència de l’equip de la pel·lícula i de la presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català. La data en que es farà aquesta sessió especial es comunicarà oportunament.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Calella

Deixa un comentari